Nyomtat Elküld Olvasási nézet

TESTVÉRGYÜLEKEZETÜNK, SZILÁGYBALLA

A szilágyballai gyülekezet 400 évvel ezelőtt még leányegyháza volt a magyargoroszlói anyaegyháznak, de 1654-ben már kérvényezi az egyházi hatóságoktól, hogy anyaegyházzá alakulhasson. A hozzájárulást megkapta, így 1654-től önálló anyaegyházként szolgálja Krisztus ügyét.
Lélekszáma jelenleg kb. 1000 fő.
Gyülekezetünk a szilágysági "lelkes- gyülekezetek sorába tartozik, ami - Istennek legyen hála! - meg is látszik az egyház életén. A rendszeres templomlátogatók száma átlagon felüli, mint ahogy a gyülekezet adakozási kedve is; példát vévén a mi Urunkról, aki "gazdag lévén szegénnyé lett érettünk, hogy mi az ő szegénysége által meggazdagodjunk.- (II.Kor.8:9.)
A gyülekezetek közötti - immár újra lehetővé vált - testvéri kapcsolatok felújítása, a "társadalmi sorsforduló- utáni nyitottság tette lehetővé és szükségessé, hogy addigi szűk gyülekezeti termünket egy nagyobbra cseréljük fel. Megszületett a döntés, és 1999-ben önerőből felépült gyülekezeti házunk alsó szintje (3 szintes lesz).
Ma már - Istennek hála - ott tartunk, hogy jövőre, 2004 őszén átadhatjuk rendeltetésének a tető alá hozott épületet. (Ezúton is köszönjük Kazincbarcika-alsói testvérgyülekezetünk anyagi támogatását, amit erőnket meghaladó munkánkhoz nyújtott.)
Gyülekezetünknek 25 tagú vegyes kórusa van. Azzal büszkélkedhetnek, hogy az évente megrendezésre kerülő egyházmegyei kórustalálkozón mindig dicséretben részesülnek.
2003-ban a Kolozsvár melletti Kisbács gyülekezete is meghívta kórusunkat, és szép élményekkel gazdagodva térhettünk haza a szolgálatból.
Ugyancsak ebben az évben emlékművet állítottunk Szilágyballa első és második világháborúban elesett hősi halottainak. Így teljesül régi óhaja egyházunknak és a falu közösségének is
Jelentős esemény gyülekezetünkben gyermekeink nyári vakációs bibliahete, ami mindig élményszámba megy. Általában 100-120 református gyermek van jelen a foglalkozásokon.
Van miért dicsérni tehát az Urat, mert segélykiáltásainkat nem hagyta válasz nélkül!
Mindezekért áldott legyen Istenünk háromszor szent neve!

Boros Árpád
lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 11, összesen: 74084

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.