Nyomtat Elküld Olvasási nézet

TESTVÉRGYÜLEKEZETÜNK, SZILÁGYBALLA

A szilágyballai gyülekezet 400 évvel ezelőtt még leányegyháza volt a magyargoroszlói anyaegyháznak, de 1654-ben már kérvényezi az egyházi hatóságoktól, hogy anyaegyházzá alakulhasson. A hozzájárulást megkapta, így 1654-től önálló anyaegyházként szolgálja Krisztus ügyét.
Lélekszáma jelenleg kb. 1000 fő.
Gyülekezetünk a szilágysági "lelkes- gyülekezetek sorába tartozik, ami - Istennek legyen hála! - meg is látszik az egyház életén. A rendszeres templomlátogatók száma átlagon felüli, mint ahogy a gyülekezet adakozási kedve is; példát vévén a mi Urunkról, aki "gazdag lévén szegénnyé lett érettünk, hogy mi az ő szegénysége által meggazdagodjunk.- (II.Kor.8:9.)
A gyülekezetek közötti - immár újra lehetővé vált - testvéri kapcsolatok felújítása, a "társadalmi sorsforduló- utáni nyitottság tette lehetővé és szükségessé, hogy addigi szűk gyülekezeti termünket egy nagyobbra cseréljük fel. Megszületett a döntés, és 1999-ben önerőből felépült gyülekezeti házunk alsó szintje (3 szintes lesz).
Ma már - Istennek hála - ott tartunk, hogy jövőre, 2004 őszén átadhatjuk rendeltetésének a tető alá hozott épületet. (Ezúton is köszönjük Kazincbarcika-alsói testvérgyülekezetünk anyagi támogatását, amit erőnket meghaladó munkánkhoz nyújtott.)
Gyülekezetünknek 25 tagú vegyes kórusa van. Azzal büszkélkedhetnek, hogy az évente megrendezésre kerülő egyházmegyei kórustalálkozón mindig dicséretben részesülnek.
2003-ban a Kolozsvár melletti Kisbács gyülekezete is meghívta kórusunkat, és szép élményekkel gazdagodva térhettünk haza a szolgálatból.
Ugyancsak ebben az évben emlékművet állítottunk Szilágyballa első és második világháborúban elesett hősi halottainak. Így teljesül régi óhaja egyházunknak és a falu közösségének is
Jelentős esemény gyülekezetünkben gyermekeink nyári vakációs bibliahete, ami mindig élményszámba megy. Általában 100-120 református gyermek van jelen a foglalkozásokon.
Van miért dicsérni tehát az Urat, mert segélykiáltásainkat nem hagyta válasz nélkül!
Mindezekért áldott legyen Istenünk háromszor szent neve!

Boros Árpád
lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 18, összesen: 42139

 • 2020. augusztus 12., szerda

  Abból fogsz meríteni, amiről azt hitted, hogy üres. Meghívó Kánába – negyedik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Akinek van füle, hallja. Akinek van élete, élje. Meghívó Kánába – harmadik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megmenteni a tetőszerkezetet.
 • 2020. augusztus 10., hétfő

  Azt mondják, a vizet borrá változtatta. Én láttam, hogy a könnyeket is, melyeket idáig tartogatott az örömre. Meghívó Kánába – második rész.
 • 2020. augusztus 09., vasárnap

  Talán ez volt az a történet, amely megismertetett Jézussal. Ahol a legjobban és legegyértelműbben megéreztem, hogy ő tényleg itt volt teljes valójával...
 • 2020. augusztus 07., péntek

  A Magyarországi Református Egyház is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magy...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A lányok, asszonyok régen fonóba jártak, ahol a munkát is el lehetett végezni és közben meg tudtak osztani egymással örömöt, bánatot. Ezt a hagyományt...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A vallásos formák és a spontaneitás is helyet kaphatnak az Istennel való kapcsolódásban.
 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...