belépés | regisztráció RSS

Publikációk

Teológia

Teológiai tanulmányok

Publicisztikák

Egyházi közélet

Politika, közélet, aktuális írások

Egyházpolitikai írások, közéleti megnyilatkozások, riportok, beszélgetések, jegyzetek, beszámolók, újságcikkek.

Egyháztörténet, életrajz

Életrajzok hitünk hőseiről, szolgatársainkról a Krisztusban, egyháztörténeti írások.

Könyvtári bibliaolvasó kör - Máté evangéliuma

Ablonczy Ágnes sorozata

Könyvtári bibliaolvasó kör - Pál levele a filippiekhez

Ablonczy Ágnes

Könyvtári bibliaolvasó kör - Márk evangéliuma

Ablonczy Ágnes

Könyvtári bibliaolvasó kör - Apostolok cselekedetei

Ablonczy Ágnes

Könyvtári bibliaolvasó kör - Zakariás könyve

Ablonczy Ágnes

Könyvtári bibliaolvasó kör - Dániel könyve

Ablonczy Ágnes

Breviárium

Az olvasmányok szerzői között találjuk a világirodalom legnagyobbjait, akik az emberi lét legégetőbb kérdéseiről különböző szemszögből írnak, sokszor a hivatalos egyházi megfogalmazásoktól eltérő, újszerű megfogalmazásban. 

Vita a református gyülekezeti éneklésről

Loment Péter tiszaroffi református lelkipásztor gondolatai a református énekek- és éneklés megújításának szükségességéről több, a témában érintett, vagy azzal foglalkozó olvasónkat késztette véleményalkotásra, hozzászólásra. Az alábbiakban beérkezésük sorrendjében, teljes terjedelmükben közöljük a témához kapcsolódó írásokat. 
Szerkesztőségünk nem kíván állást foglalni a felvetett kérdésekben, de feladatunknak tartjuk közreadni a beérkezett véleményeket. Az írások tartalma, stílusa nem minden esetben egyezik a Parókia portál szerkesztőségének véleményével. 

2024. február 28., szerda,
Elemér napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 7187
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57207258

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat