belépés | regisztráció RSS

Archívum Sajtófigyelő

2015. május 04., hétfő

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége elutasítja a halálbüntetést

Magyarországi Evangélikus Egyház

A halálbüntetés a Magyarországi Evangélikus Egyház – hitvalláson és a keresztyén etikán alapuló – meggyőződése szerint elfogadhatatlan. Felhívjuk minden testvérünket arra, hogy közös imádsággal erősítsük a társadalom értékrendjének keresztényi megújulását, ami az élet feltétlen tiszteletével teheti biztonságosabbá világunkat!

2015. február 13., péntek

Házasság? Liberális jogvédők rárontottak Áder feleségére

http://valasz.hu/

Kortárs írók közreműködésével ellenkampányt indított a Házasság hetében a Társaság a Szabadságjogokért. Szerintük a rendezvénysorozat diszkriminálja például a melegeket, transzneműeket és az élettársakat. 

2014. december 24., szerda

Sok energiám ment el arra, hogy elveszítsem a pénzemet

http://figyelo.hu/

Tizenhat éven keresztül rendkívül sok energiám ment el arra, hogy elveszítsem a pénzemet és ezt a folyamatot sikerült megállítanom. Ez az evilági anyagi eredmény. Eljutottam oda, hogy az anyósomat kerekesszékkel betolom a kórházba, s ott várok három órát, míg sorra kerülök, közben hallgatom, ahogy néha a nővérek leordítják a betegek fejét, mert ez a mai valóság. Valójában így élnek az emberek. Miért gondolom azt, hogy felmenjek a harmadik emeletre, ahol egyébként ismerem az igazgatót? Ez egy folyamat, amely alázatra és engedelmességre tanít - nyilatkozta lapunknak Somody Imre üzletember, a Centrál Kávéház tulajdonosa. Neve a pezsgőtablettát gyártó Pharmavit Rt-vel forrt össze, hosszú ideig szerepelt a leggazdagabb magyarok toplistáján. Somody Imre élete idén gyökeresen új fordulatot vett, megtért. Erről beszélt a Figyelő Online-nak. 

2014. december 06., szombat

Kompenzálják a református egyház forráscsökkenését

hirado.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslatba beépül az egyházi hitéleti támogatás kiegészítését célzó, 1,72 milliárd forintos előirányzat, amely biztosítja a Magyar Református Egyház (MRE) költségvetésében az MRE elnöke által jelzett forráscsökkenés kompenzációját - reagált az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága csütörtökön az MRE lelkészi elnökének beszédére. 

2014. november 27., csütörtök

Elvették az Erdélyi Református Egyházkerülettől a Székely Mikó Kollégium épületét

http://reformatus.ro/

25 év jogállamiságba vetett hitünk dőlt ma meg azzal, hogy a Ploiești-i táblabíróság jogtalanul elvette az Erdélyi Református Egyházkerülettől a Református Székely Mikó Kollégium épületét. 

2014. március 17., hétfő

Református-zsidó közös múlt

reformatus.hu

A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet a napokban ünnepséggel fogadta a Csengeri Református Egyházközség küldöttségét, mely egyedülálló anyaggal járult hozzá az intézmény gyűjteményéhez és a csengeri református-zsidó közös múlt feldolgozásához. 

2014. március 16., vasárnap

Református kitüntetettek

reformatus.hu

Több ismert református személyiség és református intézmény munkatársa is szerepel a március 15-e alkalmából kitüntetettek között. 

2014. március 16., vasárnap

Kitüntették Köntös Lászlót

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkeresztet adott át Köntös Lászlónak.

2014. március 08., szombat

Felhívás Ukrajnáért

Irf.in.ua

Az ukrán egyházak és vallási szervezetek felhívása az idegen agresszióval szemben. 

2014. március 07., péntek

Örülnek a kertvárosi reformátusok

Pécs Ma

Elkészült a pécsi kertvárosi református templom mennyezetének fakazettás díszítése, s a közeljövőben új orgonát is kap az épület - jelentette be Hoppál Péter kulturális bizottsági elnök és Csizi Péter alpolgármester a templomban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. 

2014. március 06., csütörtök

Értékvesztés

Európa Rádió

Gondom van! De kit érdekel ez rajtam kívül? Létezik-e egyáltalán olyan értékrend, amelybe beleférnek az én gondjaim? Nem tudom! De az biztos, hogy ha nagy ember lennék, akkor előbb-utóbb akadna valaki, aki érdeklődne irántam. Na nem azért, mert rajtam akar segíteni, hanem azért, mert jótett helyébe jót vár. 

2014. március 06., csütörtök

Köszönet a líbiai és szíriai egyházak tanúságtételéért

reformatus.hu

Egy háromnapos libanoni lelkészi látogatás során Setri Nyomi, a Református Egyházak Világközösségének főtitkára első kézből értesült azokról a kihívásokról, amivel a libanoni és szíriai keresztényeknek napjainkban szembe kell nézniük. 

2014. március 05., szerda

Ma több vértanú van, mint az egyház kezdeti időszakában

Vatikáni Rádió

Ezt állapította meg Ferenc pápa kedd reggeli szentmiséjén, amelyet a Szent Márta-házban mutatott be. Szentbeszédének középpontjában a keresztények üldözése állt. Ma több vértanú van, mint az ősegyházban – állapította meg a Szentatya. A keresztény élet nem egyfajta kereskedelmi haszon, hanem egyszerűen azt jelenti, hogy követjük Jézust.

2014. március 03., hétfő

Felújított templomoktól lesz vonzóbb a Tisza-tó környéke

mno.hu

A vallásturisztikai fejlesztés félmilliárd forintba került, az ötletgazda egy hétszáz lelkes falu, Tomajmonostora volt. 

2014. február 27., csütörtök

Keresztényeket a gendermozgalom élére!

http://verteslaszlo.blogspot.hu/

A történelmi adatok gátlástalan manipulálása jól illusztrálja a gendermozgalom két belső ellentmondását:
1. makacsul tagadja a biológiai tényeket;
2. megkísérli kiiktatni a "maradi" keresztény szemléletet a megoldásból. 

2014. február 26., szerda

BORUM: borászok és szőlészek találkozója Sárospatakon

tirek.hu

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartották meg a Kárpát-medencei Református Borászok és Szőlészek Fórumát (BORUM) Sárospatakon, a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji Programjának részeként, február 22-én és 23-án. A rendezvényen több kiváló bort is felsorakoztattak, a legjobbak egy évig viselhetik „A Magyar Református Szeretetszolgálat Bora 2014" címet. 

2014. február 25., kedd

Keresztény templom épülhet Szaúd-Arábiában

Magyar Kurír

Megállapodás született II. Tawadros pátriárka és a Kairóban állomásozó szaúdi nagykövet között arról, hogy kopt templom épülhet Szaúd-Arábiában – jelentette a MidEast keresztény hírügynökség. 

2014. február 21., péntek

Maradhat-e lelkész ifj. Hegedűs?

nol.hu

A református egyházi bíróság ma újabb tárgyalást tartott, de döntést nem hozott. 

2014. február 20., csütörtök

A Károli a keresztyén egyetemek nemzetközi hálózatában

kre.hu

Prof. Dr. Balla Péter rektor és Dr. Sepsi Enikő dékán 2014. február 8-16. között látogatást tett az Amerikai Egyesült Államokban, melynek során részt vettek a Council for Christian Colleges and Universities (CCCU) konferenciáján. 

2014. február 19., szerda

A kárpátaljai Nagydobrony református líceumából voltak vendégeink

Budai Református Gyülekezet

A budai gyülekezet 2014. évi kiemelt támogatottja a nagydobronyi református líceum és diákjai. 2004-ben itt kezdődött el az a tíz éves folyamat, melynek eredményeképpen megszületett a budai gyülekezet „Szeretetszálak határok nélkül" néven nevezett határon túliakat támogató programja. Tíz éve már ennek, és ennyi minden történt azóta! 

2024. május 19., vasárnap,
Ivó , Milán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 13699
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 58237285

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat