Csillaghegyi Passió nagypénteken

2022. április 16., szombat

Jézus szenvedéstörténetét kísérik végig a csillaghegyi református gyülekezet tagjai a virágvasárnapi bevonulástól a húsvét reggeli feltámadásig nagypénteken az esti istentiszteleten.

Újra rendhagyó nagycsütörtöki istentisztelet Csillaghegyen

2022. április 16., szombat

 

A járvány alatti változások miatt nem volt lehetőségünk a gyülekezetben megszokott módon ünnepelni a húsvétot, de ebben az évben visszatértünk a nagyobb számú bűnbánati istentiszteletekhez, a nagycsütörtöki különleges úrvacsorai együttléthez és a nagypéntek esti Csillaghegyi Passióhoz is.

Együtt segítettünk a Református Szeretetszolgálattal!

2022. március 10., csütörtök

Február 27-én, az istentiszteleten hirdettük meg az adakozást a kárpátaljai magyarok, valamint a menekültek segítésére. Szeretettel számolunk be az adakozás eredményéről. Köszönjük az adományokat!

Együtt segítünk a Református Szeretetszolgálattal

2022. február 27., vasárnap

Hogyan kapcsolódhatunk be?
1, pénzadománnyal
2, pályaudvarra érkezők szálláshelyre autóval történő elszállításával
3, szállás felajánlással
Részletek a leírásban!

Csillaghegyi reformátusok 2021-ben – „úgy szerette Isten”

2022. február 19., szombat

 

Az újévi könyörgés istentiszteletének alapigéje a 2021. év első napján János evangéliuma 3. részének 16. verse volt: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Az előző év járvány okozta nehézségei után mi is megtapasztalhattuk, hogy „úgy szerette Isten" a Csillaghegyi reformátusokat, hogy ennyi örömöt, növekedést és élményt adott nekünk! Hálával köszönjük!

 

 

Előadás a keresztyénüldözésről Csillaghegyen

2022. január 24., hétfő

 

Rendszeresen imádkozunk hitükért üldözött keresztyénekért az istentiszteleteinken is. Mégis keveset tudunk a konkrétumokról, nem ismerjük pontosan a helyzetüket. Hozzájuk szeretne közelebb vinni az alábbi program.

 

 

Himnusz a 130. zsoltár dallamára Csillaghegyen

2022. január 15., szombat

A csillaghegyi református gyülekezet rendhagyó Himnusz-énekléssel emlékezik meg a Magyar Kultúra Napjáról 2022. január 23-án, a 10.00 órakor kezdődő a vasárnapi istentiszteleten.

Hálaadás és köszönet

2021. december 23., csütörtök

Istennek adunk hálát az áldozatkészségért, hiszen ebben az évben is sokan támogatták gyülekezeti tagok, és azon kívül is, egyházközségünk napi működését

Véget ért a 2021. évi adventi jótékonysági vásár

2021. december 22., szerda

Véget ért a 2021. évi adventi jótékonysági vásár
Köszönjük a szervezést, a felajánlásokat és a vásárlást!

Kórusunk adventi szolgálata - 2021

2021. december 21., kedd

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség kórusa két éves szünet után új tagokkal is kiegészülve, új karnagy vezetésével szolgált az advent negyedik vasárnapi istentiszteleteken.

Sütemény Őrbottyánba 2021 adventjén

2021. december 20., hétfő

Az Őrbottyán-i református szeretetotthon lakóinak igyekeztünk az ünneplését megédesíteni.

 

Csillaghegyi Szeretetdoboz 2021 adventjén

2021. december 20., hétfő

Csillaghegyi Szeretetdoboz 2021

Átadtuk a vásárolt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Köszönjük a segítséget az adományozóknak! Reméljük, sokaknak segíthettünk!

Szeretetdoboz és sütemény Őrbottyánba

2021. december 01., szerda

Adventi segítség rászorulóknak és fogyatékkal élőknek 2021. adventjén

Vásár az adventi vasárnapokon

2021. november 29., hétfő

 

 

2021-ben újra tartunk a gyülekezetben jótékonysági adventi vásárt a karácsonyi kiadások támogatására

Magyar–holland református kapcsolatok - kiállítás

2021. november 08., hétfő

A Csillaghegyi református gyülekezet megrendelésére készült roll-up-ok a magyar történelem és kultúra egy kevésbé ismert szeletét mutatják be szemléletes és közérthető módon.

Az október 31-i persely útja Kisvárdára

2021. október 30., szombat

Október hónap utolsó vasárnapján minden református gyülekezetben egyetlen célt szolgál a preselybe tett adomány

„Áldjátok az Úr nevét" - Református énekek citera kísérettel

2021. október 17., vasárnap

Lemezbemutató előadás a Csillaghegyi Református templomban

A 2020. esztendő emlékezete

2021. február 26., péntek

Az elmúlt esztendő beszámolója és értékelése leginkább arról szólhatna, amit terveztünk, de végül a járvány miatt nem történt meg: csendes napok, kirándulások, városi missziós szolgálatok, Szeretethíd, bibliaórák, énekkari próbák, gyermekprogramok és más közösségi programok. Sőt, egy ideig még istentiszteletet sem tudtunk tartani a templomban. Mégis, inkább szóljon arról, hogy a járvány megpróbáltatásaiban hogyan tapasztaltuk meg Isten kegyelmét és éltük át áldását!

Ne keményítsétek meg szíveteket!

2020. december 02., szerda

Kedves Testvérek!
A "Zsidókhoz írt levelet" olvassuk az idei adventben. Mi "bibliaórások" is négy szerdára kapjuk a bizonyságtételt. Az Úr Isten segítsen mindnyájunkat, hogy értsük és elfogadjuk az üzenetet. Legyen áldás rajtunk ezekben az adventi nehéz időkben!Táv-ölelés: Zoli (bácsi) - Deák Zoltán ny. református lelkész

Egészséges tanítással buzdítani

2020. november 18., szerda

Bibliaóra - 2020. november 18.

Textus: Titusz 1,1-9.

A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje:

Címzés, üdvözlés

Pál, Isten szolgája és Jézus Krisztus apostola az Isten választottaiért, hogy higgyenek, és megismerjék az igazságot az igazi kegyesség szerint, az örök élet reménységére, amelyet az Isten, Aki nem hazudik, örök idők előtt megígért, Igéjét pedig kijelentette a maga idejében az evangélium hirdetésével: erre kaptam megbízást a mi üdvözítő Istenünk rendeléséből. Titusznak, a közös hit szerint való igaz fiamnak: kegyelem és békesség Istentől, a mi Atyánktól és a Krisztus Jézustól, a mi Üdvözítőnktől.

Presbiterek, püspökök szolgálatba állítása

Azért hagytalak Krétában, hogy rendbe hozd az elintézetlenül maradt ügyeket, és presbitereket állíts szolgálatba a városokban, ahogyan meghagytam neked: olyat válassz, aki fedhetetlen, egyfeleségű férfi, akinek gyermekei hívők, nem vádolhatók kicsapongással, és nem engedetlenek. Mert a püspök, mint Isten sáfára legyen feddhetetlen, nem önkényeskedő, nem indulatos, nem részeges, nem kötekedő, és nem nyerészkedő, hanem vendégszerető, a jóra hajlandó, józan, igazságos, kegyes, önmegtartóztató, aki ragaszkodik a tanítással egyező igaz beszédhez, hogy képes legyen az egészséges tanítással buzdítani, az ellenszegülőket pedig meggyőzni.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 280, összesen: 931344

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.