Ne keményítsétek meg szíveteket!

2020. december 02., szerda

Kedves Testvérek!
A "Zsidókhoz írt levelet" olvassuk az idei adventben. Mi "bibliaórások" is négy szerdára kapjuk a bizonyságtételt. Az Úr Isten segítsen mindnyájunkat, hogy értsük és elfogadjuk az üzenetet. Legyen áldás rajtunk ezekben az adventi nehéz időkben!Táv-ölelés: Zoli (bácsi) - Deák Zoltán ny. református lelkész

Egészséges tanítással buzdítani

2020. november 18., szerda

Bibliaóra - 2020. november 18.

Textus: Titusz 1,1-9.

A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje:

Címzés, üdvözlés

Pál, Isten szolgája és Jézus Krisztus apostola az Isten választottaiért, hogy higgyenek, és megismerjék az igazságot az igazi kegyesség szerint, az örök élet reménységére, amelyet az Isten, Aki nem hazudik, örök idők előtt megígért, Igéjét pedig kijelentette a maga idejében az evangélium hirdetésével: erre kaptam megbízást a mi üdvözítő Istenünk rendeléséből. Titusznak, a közös hit szerint való igaz fiamnak: kegyelem és békesség Istentől, a mi Atyánktól és a Krisztus Jézustól, a mi Üdvözítőnktől.

Presbiterek, püspökök szolgálatba állítása

Azért hagytalak Krétában, hogy rendbe hozd az elintézetlenül maradt ügyeket, és presbitereket állíts szolgálatba a városokban, ahogyan meghagytam neked: olyat válassz, aki fedhetetlen, egyfeleségű férfi, akinek gyermekei hívők, nem vádolhatók kicsapongással, és nem engedetlenek. Mert a püspök, mint Isten sáfára legyen feddhetetlen, nem önkényeskedő, nem indulatos, nem részeges, nem kötekedő, és nem nyerészkedő, hanem vendégszerető, a jóra hajlandó, józan, igazságos, kegyes, önmegtartóztató, aki ragaszkodik a tanítással egyező igaz beszédhez, hogy képes legyen az egészséges tanítással buzdítani, az ellenszegülőket pedig meggyőzni.

Nekem az élet Krisztus

2020. november 11., szerda

Deák Zoltán nyugdíjas református lelkipásztor igemagyarázata a Filippi 1,18-30 alapján, amely 2020 november 11-én a református Bibliaolvasó Kalauz újszövetségi napi igéje. Szeretettel ajánljuk mindenkinek!

 

Megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre

2020. október 27., kedd

Deák Zoltán Csillaghegyi nyugdíjas lelkész magyarázata és bizonyságtétele a szerdai (2020. október 28) újszövetségi szakaszról. Köszönjük!
Bibliaóra 
Textus: II. Kor. 7,8-16.
A Bibliaolvasó Kalauz napi újszövetségi Igéje:

A gyülekezet Isten szerinti megszomorodása

Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság

2020. október 23., péntek

Deák Zoltán Csillaghegyi nyugdíjas lelkész bibliaórás magyarázata a 2Kor 3,4-18 szakaszról.

Új külső nyílászárók a gyülekezeti termekben

2020. szeptember 14., hétfő

Összesen tíz rossz hőszigetelésű nyílászárót cseréltünk ki szeptember 8-án a templom épületén. Kilencet, közte egy bejárati ajtót és nyolc ablakot a gyülekezeti terem szintjén, egy ablakot a templom szintjén.

Hálaadás járványhelyzetben

2020. szeptember 14., hétfő

A járvány kezdete óta most először tartottunk presbiteri gyűlést, ahol átbeszéltük a történteket és igyekeztünk meghatározni a közeljövő feladatait a járványhelyzettel kapcsolatban. A nehézségek ellenére úgy láttuk, hogy az elmúlt időszakot tekintve is van miért hálát adni Istenünknek.

"már minden készen van" - Világimanap Csillaghegyen

2019. március 22., péntek

A 2019. évi Világimanap csillaghegyi alkalmát Dajka-Szederkényi Kornélia nyitotta meg, aki bevezetőjében röviden mesélt a Világimanap globális mozgalmáról és arról, miként kerül kiválasztásra a soron következő évben bemutatkozó ország.

 

„újat és ót hoz” – 2018. év emlékezete Csillaghegyen

2019. február 04., hétfő


Újat és ót hozott az előző év a Csillaghegyi gyülekezet életében is, hiszen a korábban elkezdett alkalmak és programok sem maradtak el, de közben történtek olyan események is, amelyikre korábban nem volt példa.  Íme, egy rövid összefoglaló az elmúlt esztendőről!

Csillagvár mellől – Csillagvár mellé

2018. szeptember 17., hétfő

Csoportkép Keszthelyen, a Festetics kastély előtt

A Csillaghegyi gyülekezet autóbuszos kirándulásain nem szokatlan, hogy a Csillagvár mellől indulnak, de az még nem fordult elő, hogy a Csillagvár mellé is érkezzenek meg. Nem vissza a kiindulópontra, hanem úgy, hogy a kirándulás célpontja is egy Csillagvár mellet van. Márpedig 2018. szeptember 15-én, a gyülekezet évi rendes őszi kirándulásán most ez történt.

 

 

Vissza a Csillaghegyi református templomba!

2018. augusztus 27., hétfő

2018. szeptember 2-ától újra a templomba mehetnek a Csillaghegyi reformátusok a vasárnapi istentiszteletre. Az első szeptemberi vasárnap már a felújított templombelső fogadja a gyülekezet tagjait és a vendégeket.

"Hol sírjaink domborulnak"

2018. június 04., hétfő

Redipuglia, Osztrák - Magyar katonai temető

"Hol sírjaink domborulnak" címmel szervezett a Csillaghegyi Református gyülekezet három napos látogatást 2018. március 15-17. között az első világháborús olasz - osztrák-magyar frontvonal harcai áldozatainak jelentősebb emlékhelyeire.
Isten kegyelméből áldott három napot tölthettünk együtt közös imádságban, éneklésben és emlékezésben. A kiránduláson 53 fő vett részt, a legfiatalabb testvér 12, a legidősebb 81 éves.

Világimanap Csillaghegyen

2018. március 10., szombat

2007 óta folyamatosan, immár 11. alkalommal tartottuk meg gyülekezetünkben a Világimanapot. Eleinte még csak kíváncsi résztvevője voltam a nemrég hozzánk került lelkész házaspár új kezdeményezésének. Ekkor találkoztam ezzel a nemzetközi és ökumenikus imaalkalommal először. Az eltelt több, mint tíz esztendő alatt sok minden megváltozott, a gyülekezet életében és az én személyes életemben egyaránt. A kezdeti lokális lelkesedésem az évek során az országos koordinációig nőtte ki magát, s minél jobban megismerem ezt a felekezetközi globális mozgalmat, annál inkább mélyül el bennem a szolgálat iránti elköteleződés.

 

 

Készítsétek az Úr útját!

2017. december 20., szerda

A Csillaghegyi Hírmondóban megjelent karácsonyváró gondolatok 2017. év adventjén

 

"Magyar - holland református kapcsolatok" kiállítás megnyitása Csillaghegyen

2017. december 08., péntek

Hollandiában nyomtatott magyar nyelvű Biblia

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség a Reformációi Emlékbizottság pályázata segítségével egy 11 Roll-up-ból álló kiállítást készített a holland-magyar református kapcsolatok bemutatására a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából.

Csillaghegyi gyülekezet őszi kirándulása Nógrádban

2017. szeptember 27., szerda

Múlt hét szombatján (2017. szeptember 23-án) napsütéses idő fogadott minket reggel a busznál és egészen ebédig ki is tartott a napsütés, csak akkor volt kis eső csepegés, de az is hamarosan elmúlt, így nem volt akadálya annak, hogy jól érezzük magunkat a kiránduláson.

 

 

A leghosszabb út Szügy és Mohora között

2017. szeptember 24., vasárnap

A Csillaghegyi református gyülekezet szokásos őszi egynapos buszkirándulása ezúttal Nógrád megyébe vezetett. Szeleczky Aurél szervezésében induló előkészület alatt gyorsan beteltek az autóbusz helyei, a nem túlságosan nagy távolság és a várható látnivalók sokakat mozgósítottak a gyülekezet tagjai közül, és az ismeretségi körből.

"ha szeretet van az emberek szívében, akkor nem létezik sem határ, sem nyelv"

2017. szeptember 21., csütörtök

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség ebben az évben adott hálát azért a gyülekezeti testvérkapcsolatért, amely 25 éve kezdődött a németországi Hoogstede-i református reformátusokkal. A hoogstede-i találkozóra a békásmegyeri reformátusokkal közös küldöttség indult el Budapestről. Erről a találkozóról szól egy csillaghegyi fiatal személyes beszámolója.

 

A Sion hegyétől a Balaton partjáig

2017. augusztus 30., szerda

A csillaghegyi reformátusok nyár eleji közösségi programjai e két hely között zajlottak. Elkezdődött az első alkalom Tahiban, és az utolsó Balatonszárszón ért véget.

A mezítlábas Notre Dame és a mosolygós szentek

2017. június 20., kedd

Május 13-án reggel 7.00 órakor indultunk – kellemes napsütésben – autóbuszunkkal az M3-on Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felé. A Budapest-Csillaghegyi Református gyülekezet "2017. évi rendes tavaszi" kirándulásán indult így a napunk.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 420, összesen: 981055

  • 2024. július 25., csütörtök

    Milyen érzés a magyar zászlót vinni egy olimpiai megnyitó ünnepségen? Sallay András olimpiai ezüstérmes református jégtáncos elmeséli, felmegy-e még a...
  • 2024. július 24., szerda

    A Művészetek Völgyéből, a taliándörögdi LéleKzet Református udvarból jelentkezünk. Videó.
  • 2024. július 23., kedd

    Százhalombatta reformátussága folyamatos megújulással és az ifjúsági misszió erősítésével válaszol az időről időre felmerülő kihívásokra.
  • 2024. július 22., hétfő

    A református főkapitány, hídvégi Nemes János életébe és imádságaiba enged bepillantást 17. századi naplója.
  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...