Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ima a gyülekezeteinkért 2019.

 

Egy kezdeményezés alapján az egyházmegye gyülekezetei az év minden vasárnapján, illetve hetében egy-egy megyén belüli gyülekezetért imádkozik. A gyülekezetek konkrét témákat adnak.

Ezen a héten (március 17. - március 23.) a dunabogdányi - visegrádi gyülekezetekért imádkozhatunk az ő gondolataik alapján:

március 17.- március 23. Dunabogdány - Visegrád

Hálaadás Urunk megtartó kegyelméért, hogy a dunabogdányi parókia épületegyüttes

gazdasági szárnya, amely 20 év óta életveszélyes állapotban van (tetőzetének szarufáit láncokkal fogtuk össze, hogy megtartsák a tetőzetet, a határoló falát gerendákkal támasztottuk meg, hogy ki ne dőljön),a megkapott segély összegéből ebben az évben a szükséges mértékben elbontva, újjáépíthetjük.

Ehhez az óriási léptékű munkához kérjük a Lélek bölcsességét,és  naponkénti megerősítését.

Másik kérésünk, hogy küldjön az Úr munkásokat aratásba, mert nincsen munkatársunk, aki Visegrádon és Bogdányban a gyermek és ifjúsági munkát végezze.

március 10.-március 16. Diósjenő

Köszönjük, hogy imádkoztok értünk.

A következő témákban szeretnénk kérni a közbenjárást:

-    a baba-mama kör külsős tagjainak Isten felé való elindulásáért

- a fiataljainkért, akikért nagyon hálásak vagyunk és szeretnénk, ha még inkább elköteleződnének Jézus Krisztus mellett

- megszentelődésért a hívők életében

- a házaspárokért

- a templomfelújítás ügyeiért

- erőért és bölcsességért, hogy fel tudjuk venni a harcot a településen burjánzó, a gyülekezeti tagokat is vonzó újpogány szellemiséggel és ezoterikus kavalkáddal

- a nyári táborainkért

február 24. - március 2. Csömör

- hitoktatónk szolgálata teremjen gazdag gyümölcsöt,
- a templomépítésünk szép rendben haladjon,
- a nagytarcsai szórványunkban küldjön az Úr munkásokat,
- ifjúságunk erősödjön hitben és lélekben,
- betegeinkért,
- a házassági krízisben élőkért

február 17. - február 23. Budaőrs

Köszönjük az értünk és a velünk imádkozás lehetőségét.Hálát adunk az új gyülekezeti központunk, templomunk építésének lehetőségéért.

Kérjük Istent, hogy a munka és az eredmény is az Ő dicsőségét szolgálja. Imádkozunk a "Lesztek tanúim!" képzésben való részvételünk lehetőségéért, hogy felkészültebben, megerősödött küldetéstudattal tudjunk városunk lakói felé fordulni! Imádkozunk az ifjúság és a gyermekek között végzett szolgálatért.

Áldást kívánunk egyházmegyénk minden közösségére!

február 10. - február 16. Budakeszi

Hálaadás Isten Szentlelkének munkájáért a házaskörben, a férfi és a női körben és a gyermekek között!Imádkozzunk, hogy egyre több fiatal engedje magát megszólítani Isten Igéje által.

Kérjük Istent, hogy a gyülekezet nagyobb nyitottsággal és szeretettel forduljon oda az betegekhez, idősebbekhez és  hittanos szülőkhöz, akik még nem csatlakoztak gyülekezetünk közösségéhez.Imádkozzunk a Telkiben és Budajenői szórványban élő családokért, egyedülállókért!

február 3. - február 9. Budakalász

Köszönjük az egyházmegye közösségének a velünk és értünk mondott imát!
Hálát adunk:
- Templomunk felszentelésének 50. évfordulójáért, Isten azóta is óvó szeretetéért
- A gyülekezetünk kisebb közösségeiben megélt szeretetért: imakörök, családos kör, asszonykör, mamakör, új férfikör
- Új segédlelkészünkért
- Hűséges munkatársakért

Kérjük:
- Hadd találjon itt otthonra az ifjúság is
- Isten adjon alkalmas munkatársakat
- És növelje a gyülekezetet az üdvözülőkkel...

január 27 - február 2. Bia

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban  és könyörgésben  mindenkor hálaadással  tárjátok fel  kéréseiteket Isten előtt." (Fil 4,6.)

Hálásak vagyunk Isten folyamatos lelki és testi  gondoskodásáért,  az iskolánkért,  a gyülekezetben  felbukkanó új emberekért.

Urunk segítségét kérjük a nyáron sorra kerülő templombelső felújításához, és az óvodánk felépítésének nagy feladatához.

január 20-26 Balassagyarmat

A gyülekezetek imádságát kérjük, hogy- a Szentlélek pecsételje be az életekbe a hirdetett igét Balassagyarmaton és a szórványokban is- minél több gyülekezeti tag találják meg szolgálati helyét Balassagyarmaton és a szórványokban is, előkészítve ezzel egy intenzívebb gyülekezeten kívüli szolgálatot- a szórványokért, hogy az ott élők tudjanak és akarjanak is minden alkalmat megragadni a lelki növekedésre- a konfirmandusaink és a hittanosaink lelki növekedéséért, illetve családjaikért, hogy ez a családok szívügye is legyen és ebben minden segítséget adjanak meg gyermekeiknek- az előttünk álló építkezésért, hogy minden jó minőségben és rendben készülhessen el, hogy majd az Istennel való találkozások és a lelki növekedések helyszínei lehessenek.
Hálásak vagyunk minden könyörgésért!

január 13-19 Felső Göd - Alsó Göd - Sződliget

Hálát adunk az elmúlt esztendőben történt megtérésekért, különösképpen, hogy több presbiter és presbiter-feleség kapott új szívet JÉZUS-tól,
valamint könyörgünk további ébredésért, hogy az ÚR növelje tovább a Gyülekezeteket az üdvözülőkkel.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 72, összesen: 357565

 • 2019. március 22., péntek

  Természettudományos napok a Lónyay Gimnáziumban
 • 2019. március 21., csütörtök

  Sok kicsi sokra megy, főleg, ha szenvedélybetegek és rászoruló hozzátartozóik megsegítéséről van szó. A Református Rehabilitációs Alapítvány gondoskod...
 • 2019. március 19., kedd

  A második otthonukat veszítették el, ám a tragikus tűzeset sorsfordító perceiben valódi szabadulást éltek át. A történtek feldolgozásáról kérdeztük a ...
 • 2019. március 19., kedd

  A Diaszpóra lelkészi szolgálat mint lehetőség
 • 2019. március 18., hétfő

  Az idei Csillagpont egyik célja az, hogy minél többen hitbéli szolgálatnak tekintsék az önkéntességet. Ezzel a lelkülettel készülnek a találkozóra.
 • 2019. március 17., vasárnap

  Az iskolai hittanoktatásnak jóval többről kellene szólnia, mint egy átlagos tantárgynak. De mi valósul meg ebből a mindennapok gyakorlatában?
 • 2019. március 14., csütörtök

  A szíve tájékán átlyuggatott Kossuth-szoborral együtt a délvidéki falu magyar lakóit is mintha szíven ütötték volna. A reformátusokban mégis évtizedek...
 • 2019. március 14., csütörtök

  Mi is hozzájárulhatunk a gyerekmunka csökkentéséhez és a főemlősök élőhelyének védelméhez, ha használt, feleslegessé vált mobiltelefonunkat újrahaszno...
 • 2019. március 13., szerda

  Nyugdíj előtt álló lelkészeknek tartanak továbbképzést Galyatetőn. Gyakorlati kérdések megvitatására, pihenésre és lelki feltöltődésre egyaránt lesz a...
 • 2019. március 13., szerda

  Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Magay Tamás lexikográfus, a Károli Gáspár Refor...