Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ima a gyülekezeteinkért 2019.

 

Egy kezdeményezés alapján az egyházmegye gyülekezetei az év minden vasárnapján, illetve hetében egy-egy megyén belüli gyülekezetért imádkozik. A gyülekezetek konkrét témákat adnak.

Ezen a héten (május 19. - május 25.) a gyöngyösi gyülekezetért imádkozhatunk az ő gondolataik alapján:

 

május 19 - május 25. Gyöngyös

"Uram, neved örökkévaló, Uram, téged fognak emlegetni nemzedékről nemzedékre!" (Zsolt 135,13)

Hálaadással gondolunk Istennek a történelemben megmutatott szeretetére a gyülekezetünk iránt. Kérjük az Úrtól, hogy az új évtizedbe fordulva hűséggel, örökségünk kincseit használva tudjuk folytatni az evangéliumi munkát. (Templomunk 225, gyülekezetünk 466 éves)

Hálát adunk a hűséges munkatársakért, 4 főállású hitoktatónkért és további 3 segítő hitoktatónkért.

Imádkozunk a konfirmálókért (17 fiatal), a nyári gyermekhétért (kb. 100 gyermek résztvevő), a kétnapos angol táborért, az őszi evangélizációért (Reformáció hete - Végh Tamás).

Kérjük a mi Urunktól fiatal lelkészi munkatárs (vagy végzős teológus) elhívását gyülekezeti szolgálatunkba!

 

május 12. - május 18. Hatvan

1. Imádkozzunk 17 konfirmándusukért, hogy az ünnepélyes fogadalomtétel után is mindnyájan hűséges Jézus-követők maradjanak (Róm 10,10). 2. Imádkozzunk 12 szórványunkért, hogy az Élet Lelke kiáradjon mindegyikbe és növekedjenek (Jer 29,4-7). 3. Imádkozzunk a lelkipásztorokért, hogy tudjanak gyönyörködni az Úr Igéjében és erőteljesen hirdethessék Isten Igéjét (Zsolt 1,1-3).

április 28. - május 5. Fót - kisalag, Mogyoród

Hálásak vagyunk az Úrnak:
Mogyoródon:- a templom és a régi gyülekezeti ház belső felújításáért; konvektor cseréért;

- a gyülekezet erősödéséért; az aktív gyülekezeti tagokért;
- a sok hittanosért és a 7 konfirmandusért!Kisalagon:

- a templom villamos hálózatának és fűtés rendszerének teljes felújításáért.

- a parókia felújítási munkálataiért mely még folyamatban van.

- minden belső és külső támadással szemben a gyülekezet stabilizálódásáért!

Imakérések:

- a konfirmandus hétvégéért melyre 12 fiatallal Galyatetőre ment a lelkipásztor

- Gyülekezeteink erősödéséért

- a konfirmáló fiatalok és felnőttek Krisztusban maradásáért

április 7. - április 13. Érd - Parkváros

Érd-parkvárosi református gyülekezet imatémái:- Kérjük Isten bölcsességét a gyülekezet növekedésének, erőforrásaink irányítására vonatkozóan! Vajon milyen szolgálatokra hívja Isten a gyülekezet közösségét?- Imádkozzunk a szolgálókért, akik évek óta sokat tesznek a gyülekezetben - ne égjenek ki.- Adjunk hálát a sok gyermekért, fiatalért, új családok csatlakozásáért, a lelki és fizikai növekedés átéléséért! - Szólítson meg minél többeket Húsvét örömhíre!- Imádkozzunk a gyülekezethez tartozó sok nagycsaládosért - házasságukért és gyermekeikkel való kapcsolatért!

március 24. - március 30. Dunakeszi

Cselekvő hitünk megerősítéséért mondott imának örülnénk különösen. Több testvérünk sorsa vett mostanában olyan fordulatot a gyülekezeten belül, ami minket a szeretetben gyökerező, de praktikus megoldást is kereső tettekre szólított. Esetenként nehezen felfedezhető, máskor hirtelen jelentkező, minket felkészületlenül érő szükségben kell segítséget adjunk, vagy éppen hosszútávú elkötelezettséget vállaljunk.
A hálaadás imája pedig a gyülekezeti épületeink bővítéséért és a benne megpezsdült gyülekezeti életért szólhatna, a gyermekistentiszteletektől a különböző rendszeres és ünnepi gyülekezeti alkalmakig.
Köszönjük a közbenjárást!

március 17.- március 23. Dunabogdány - Visegrád

Hálaadás Urunk megtartó kegyelméért, hogy a dunabogdányi parókia épületegyüttes

gazdasági szárnya, amely 20 év óta életveszélyes állapotban van (tetőzetének szarufáit láncokkal fogtuk össze, hogy megtartsák a tetőzetet, a határoló falát gerendákkal támasztottuk meg, hogy ki ne dőljön),a megkapott segély összegéből ebben az évben a szükséges mértékben elbontva, újjáépíthetjük.

Ehhez az óriási léptékű munkához kérjük a Lélek bölcsességét,és  naponkénti megerősítését.

Másik kérésünk, hogy küldjön az Úr munkásokat aratásba, mert nincsen munkatársunk, aki Visegrádon és Bogdányban a gyermek és ifjúsági munkát végezze.

március 10.-március 16. Diósjenő

Köszönjük, hogy imádkoztok értünk.

A következő témákban szeretnénk kérni a közbenjárást:

-    a baba-mama kör külsős tagjainak Isten felé való elindulásáért

- a fiataljainkért, akikért nagyon hálásak vagyunk és szeretnénk, ha még inkább elköteleződnének Jézus Krisztus mellett

- megszentelődésért a hívők életében

- a házaspárokért

- a templomfelújítás ügyeiért

- erőért és bölcsességért, hogy fel tudjuk venni a harcot a településen burjánzó, a gyülekezeti tagokat is vonzó újpogány szellemiséggel és ezoterikus kavalkáddal

- a nyári táborainkért

február 24. - március 2. Csömör

- hitoktatónk szolgálata teremjen gazdag gyümölcsöt,
- a templomépítésünk szép rendben haladjon,
- a nagytarcsai szórványunkban küldjön az Úr munkásokat,
- ifjúságunk erősödjön hitben és lélekben,
- betegeinkért,
- a házassági krízisben élőkért

február 17. - február 23. Budaőrs

Köszönjük az értünk és a velünk imádkozás lehetőségét.Hálát adunk az új gyülekezeti központunk, templomunk építésének lehetőségéért.

Kérjük Istent, hogy a munka és az eredmény is az Ő dicsőségét szolgálja. Imádkozunk a "Lesztek tanúim!" képzésben való részvételünk lehetőségéért, hogy felkészültebben, megerősödött küldetéstudattal tudjunk városunk lakói felé fordulni! Imádkozunk az ifjúság és a gyermekek között végzett szolgálatért.

Áldást kívánunk egyházmegyénk minden közösségére!

február 10. - február 16. Budakeszi

Hálaadás Isten Szentlelkének munkájáért a házaskörben, a férfi és a női körben és a gyermekek között!Imádkozzunk, hogy egyre több fiatal engedje magát megszólítani Isten Igéje által.

Kérjük Istent, hogy a gyülekezet nagyobb nyitottsággal és szeretettel forduljon oda az betegekhez, idősebbekhez és  hittanos szülőkhöz, akik még nem csatlakoztak gyülekezetünk közösségéhez.Imádkozzunk a Telkiben és Budajenői szórványban élő családokért, egyedülállókért!

február 3. - február 9. Budakalász

Köszönjük az egyházmegye közösségének a velünk és értünk mondott imát!
Hálát adunk:
- Templomunk felszentelésének 50. évfordulójáért, Isten azóta is óvó szeretetéért
- A gyülekezetünk kisebb közösségeiben megélt szeretetért: imakörök, családos kör, asszonykör, mamakör, új férfikör
- Új segédlelkészünkért
- Hűséges munkatársakért

Kérjük:
- Hadd találjon itt otthonra az ifjúság is
- Isten adjon alkalmas munkatársakat
- És növelje a gyülekezetet az üdvözülőkkel...

január 27 - február 2. Bia

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban  és könyörgésben  mindenkor hálaadással  tárjátok fel  kéréseiteket Isten előtt." (Fil 4,6.)

Hálásak vagyunk Isten folyamatos lelki és testi  gondoskodásáért,  az iskolánkért,  a gyülekezetben  felbukkanó új emberekért.

Urunk segítségét kérjük a nyáron sorra kerülő templombelső felújításához, és az óvodánk felépítésének nagy feladatához.

január 20-26 Balassagyarmat

A gyülekezetek imádságát kérjük, hogy- a Szentlélek pecsételje be az életekbe a hirdetett igét Balassagyarmaton és a szórványokban is- minél több gyülekezeti tag találják meg szolgálati helyét Balassagyarmaton és a szórványokban is, előkészítve ezzel egy intenzívebb gyülekezeten kívüli szolgálatot- a szórványokért, hogy az ott élők tudjanak és akarjanak is minden alkalmat megragadni a lelki növekedésre- a konfirmandusaink és a hittanosaink lelki növekedéséért, illetve családjaikért, hogy ez a családok szívügye is legyen és ebben minden segítséget adjanak meg gyermekeiknek- az előttünk álló építkezésért, hogy minden jó minőségben és rendben készülhessen el, hogy majd az Istennel való találkozások és a lelki növekedések helyszínei lehessenek.
Hálásak vagyunk minden könyörgésért!

január 13-19 Felső Göd - Alsó Göd - Sződliget

Hálát adunk az elmúlt esztendőben történt megtérésekért, különösképpen, hogy több presbiter és presbiter-feleség kapott új szívet JÉZUS-tól,
valamint könyörgünk további ébredésért, hogy az ÚR növelje tovább a Gyülekezeteket az üdvözülőkkel.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 75, összesen: 368882

 • 2019. május 23., csütörtök

  Nincsenek mellettünk a templomban, de ettől még nem elveszettek Krisztus számára. Elfogadó lelki, szellemi térre, közösségre van szükségük, ahol szaba...
 • 2019. május 23., csütörtök

  A Dunamelléki Református Egyházkerület hálás szívvel köszöni az eddigi adományokat, és elkülönített számlát nyitott azok további fogadására.
 • 2019. május 22., szerda

  Hogyan lehetünk egyszerre tanítvánnyá és tanítóvá a gyülekezetünkben? Miért menekülnek a templomokból az emberek? Mire kellene érzékenyíteni a társada...
 • 2019. május 21., kedd

  Az iskola, ahonnan nem akarnak lógni a gyerekek. Halmozottan hátrányos helyzetű a többségük, mégsem múlik el tanév anélkül, hogy valamilyen országos v...
 • 2019. május 20., hétfő

  A Református Zenei Fesztivál küldetése, hogy megmutassa a világnak a kultúránkat, a hitünket, az oktatási intézményrendszerünket és a tehetségeinket i...
 • 2019. május 20., hétfő

  Képzőművészeti és fotópályázatot pályázatot hirdet a Zsidók Jézusért szervezet. A magyar és külföldi művészek számára meghirdetett pályázat célja, hog...
 • 2019. május 19., vasárnap

  Összefoglalónk a Magyar Református Egységnaphoz kötődő ünnepségsorozatról.
 • 2019. május 17., péntek

  A háború elől menekült vissza szeretett gyermekkori gyülekezetébe, ahol ismét otthonra lelt – és lehetőségre, hogy másokért tegyen. Egységről és össze...
 • 2019. május 16., csütörtök

  Tíz évvel ezelőtt alakult meg az egységes Magyar Református Egyház Debrecenben, mely valamennyi egyháztest vezetőinek részvételével ma ünnepi zsinato...
 • 2019. május 15., szerda

  Tesszük-e azt, amire Krisztus felhatalmazott? Az apostoli folytonosságban élünk-e? Tudunk-e változtatni, és akarunk-e? Kikhez küldettünk, és mi a küld...