Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Közlemény

 

Kedves Testvérek!

 

„Távol van az Úr a bűnösöktől, de az igazak imádságát meghallgatja." Péld 15, 29

 

Ebben a böjti időszakban imaközösséget tartunk (hetente, hétfőtől szombatig) reggelenként 6.20 órától. Imádkozzunk otthonainkban egyedül, s mégis együtt, egy időben, egy szívvel.

Dicsőítsük az Urat! Valljuk meg bűneinket! Imádkozzunk a betegek gyógyulásáért és a járvány megszűnéséért! Imádkozzunk a járvány megfékezéséért fáradozó döntéshozókért, orvosokért, egészségügyi dolgozókért! Imádkozzunk családjainkért, gyülekezetinkért, egyházunkért és népünkért!

 

Most elengedhetetlen, hogy együtt figyeljünk Urunkra és egymásra. Szent Ágoston azt tanítja, hogy a béke a rendezettség nyugalma. Ezért arra kérjük gyülekezetink vezetőit, kövessék elöljáróink javaslatait és utasításait.

 

A köznevelési intézményekben bevezetett új munkarend miatt megkezdtük az egyeztetést megyénk hittanoktatási ügyintézőjével, tapasztalt vallástanáraival és munkatársaival, valamint a Református Pedagógiai Intézettel. A digitális hitoktatás segédanyagait folyamatosan megkapjuk.

 

A járványhelyzet hosszának kiszámíthatatlanságára és a vészhelyzet kapcsán bejelentett korlátozásokra tekintettel szükségesnek látjuk, hogy az egyházközségek kiemelt figyelmet fordítsanak költséggazdálkodásukra.

Nem zárható ki, hogy bizonyos létszükségleti cikkek felvásárlása miatt csökken a családok adakozásra fordítható anyagi ereje. A gyülekezeti alkalmak szüneteltetése magával hozhatja a perselypénz és egyházfenntartói járulék bevételek csökkenését, az időarányostól való fokozottabb elmaradását. Mindezek következtében számolni lehet az egyházközség bevételeinek tervezettől való elmaradására.

Javasoljuk prioritások bevezetését és azok következetes alkalmazását a költségek elszámolásában. Mindenképp folyósítani kell a lelkipásztori járandóságot, a nyugdíjjárulékot kiegyenlíteni az esedékes közmű számlákat és tartalékot kell képezni további nem várt és nem tervezhető kiadásokra. Egyelőre célszerű mellőzni a gyülekezet hitéletének fenntartásához közvetlenül nem kapcsolódó kiadásokat. Balesetet, vagy életveszélyt nem okozó ingatlan-fenntartási, felújítási feladatokat későbbre kell ütemezni. Javasoljuk, hogy a presbitérium tekintse át az Egyházközség éves költségvetési tervét és az itt megfogalmazott szempontok érvényesítése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket!

 

Az egyházlátogatások tekintetében visszavonásig átmeneti rendet alakítottunk ki. Ahol még nem történt meg a látogatás, az eddigi gyakorlattól eltérően -látogatással járó esetleges egészségügyi kockázatokat miatt- mellőzük a személyes vizitációt. Ám az ellenőrzés ezekben a gyülekezetekben sem marad el. Az Egyházközség Elnöksége által értelemszerűen és önbevallás jellegűen kitöltött Hivatali vizsgálati táblázatot kérjük 2020. március 31-ig beküldeni.

A vizitáció további eleme az ARIADNE rendszerbe feltöltött Kanonika Vizitációs jegyzőkönyv

Ezek vizsgálatát elnökségünk végzi és az esetleges hiánypótlásokat bekéri.

 

Az elmúlt évek informatikai fejlesztései után egyházmegyénkben bevezettük az elektronikus ügyintézést: minden dokumentumot, levelet, küldeményt -megfelelő aláírások után- színesen scannelt (!) formában e-mailban (eszakpesti.em@reformatus.hu) fogadunk és magunk is elektronikus úton válaszolunk.

 

A www.reformatu.hu oldalon hetente többször áhítatot találhatunk Minden időben címmel.

 

A www.reformatu.hu oldalon online olvasható a Reformátusok Lapja. (https://issuu.com/digireflap )

 

A www.reformatu.hu oldalon letölthetők református énekeink. (https://soundcloud.com/reformatusegyhaz )

 

A www.reformatu.hu oldalon olvasható az online istentiszteletek többsége: (http://reformatus.hu/mutat/17123/#tart1)

 

Az egyházközségek életére Isten áldását és oltalmát kérjük!

 

Szeretettel:

Nyilas Zoltán

esperes

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 22, összesen: 712914

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.