Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gálik Marietta igeszolgálata

Alapige:
Timóteus4, 5-8
" Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat. Mert nemsokára feláldoztatom, és elérkezett az én elköltözésem ideje. Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését."

Pál apostol búcsúzik Timóteustól, mert tudja nem sokára hazaköltözik az ő Urához és Megváltójához. Fájdalmas búcsú ez, mert az igéből tudjuk, hogy Pál és Timóteus kapcsolata olyan meghitt volt, mint az apa-fiú kapcsolat. Pál apostol úgy szerette és úgy tekintett Timóteusra, mint gyermekére, lelki gyermekére. Timóteus ugyanígy szerette az apostolt.
A lelkészünk felhívta figyelmünket az "elköltözni" szóra. Ez egy görög szó, amit használ Pál, arra használták, amikor a pásztorok a nyájjal új legelőt keresni indultak és sátrat bontottak. Érdekes, hogy ezt a szót használja Pál, amikor arra utal, hogy véget ér a földi élete.
Van egy másik hely is amikor, azt mondja Pál, hogy már vágyik elköltözni és mindenkor az Úrral lenni a mennyben.

" Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak."
Flippi1,23-24

De akkor meg volt róla győződve, hogy életben marad, mert az Úr megtartja őt, hogy szolgálhasson. Pál apostol sok szenvedése közepette is életvidám volt, mert az Úr iránti szolgálat öröme töltötte be életét. Nem azért akart meghalni, mert búskomor lett volna, hanem mert nem félt a haláltól, volt bizonyossága, hogy Jézus nem csak életében van vele, hanem várja őt a halála után is. Pál apostolt az öröm töltötte be és a bizonyosság, tudta, hogy ameddig az Úr akarja élni fog, de készen állt arra is, hogyha menni kell.
Pál apostol várta az Úr visszajövetelét. Felmerült bennem a kérdés, hogy mi ma élő emberek várjuk vissza Jézust?!
Várom, hogy Jézus visszajöjjön és elvigyen magával a mennybe? Bennem az van ezzel kapcsolatban, hogy olyan sokan még nem tértek meg, a családomból is, barátaim közül is, hogy örülök, hogy tart még a kegyelmi idő!
" Nem késlekedik az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt hogy mindenki megtérjen."
2Péter3, 9


Nagy öröm van a szívemben, hogy Isten megbocsátotta a bűneim, így nem kell félnem az igaz Bírótól! Boldog biztonság bizonyosságban élni! Üdvbizonyosságban!

"Jézus, hű Megváltóm, nem adatott más név,
amely által éltem lenne, és üdvre juthatnék!
Hála néked Bárány, mert Atyám lett az Isten,
és elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem! "
Ámen

Gálik Marietta
2008-05-27

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 15, összesen: 215223

  • 2024. augusztus 22., csütörtök

    Vajon megújulnak-e az iskolák kötelező és ajánlott olvasmánylistái? Személyes kedvencünk a kétkötetes ifjúsági regény, a Gömb. Kortárs. Református. Hi...
  • 2024. augusztus 21., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Horváth Ádám és Bartha Hajnal fiatal, kisgyermekes házaspá...
  • 2024. augusztus 20., kedd

    John Stott életútja számtalan tanulságot hordoz számunkra arról, hogyan tartsunk ki a szolgálat mellett egy életen át.
  • 2024. augusztus 19., hétfő

    Mi kálvinisták nem szeretjük, ha megmondják nekünk, hogy mikor és mit ünnepeljünk. Valahogy hozzátartozik mindez az identitásunkhoz.
  • 2024. augusztus 18., vasárnap

    Lelkész vagyok, a feleségem is az. Közös pályánk elején aprófalvakban, Baranyában, az Ormánságban szolgáltunk. A statisztika szerint évről évre csökke...
  • 2024. augusztus 17., szombat

    Újra benépesült a szaporcai református templom és udvara.
  • 2024. augusztus 14., szerda

    A lajosmizsei református gyülekezet és a templom melletti madárbarát bibliakert növekedése ugyanarról a Gondviselésről tesz tanúbizonyságot – vallja a...
  • 2024. augusztus 13., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Irlandáné Nagy Gabriella, hatgyermekes édesanya vá...
  • 2024. augusztus 12., hétfő

    Pintér Brigitta sosem készült papnénak – mégis ízesíti nem csak a férje, hanem a csömöri gyülekezet életét is. A nyári melegben a papné kamrapol...
  • 2024. augusztus 10., szombat

    A versenypálya mint keresztyén életünk metaforája