Nyomtat Elküld Olvasási nézet

GÁLIK MARIETTA

IN MEMORIAM: GÁLIK MARIETTA

(1984. február 28. - 2018. február 5.)

„..ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg.
Tehát akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk." Róma 14,8

Gálik Marietta vallomása
Hiszem, hogy csak Jézus Krisztus a megoldás!

„Magamra esküdtem, igazság jött ki számon, szavam megmásíthatatlan. Előttem hajol meg minden térd, rám esküszik minden nyelv, és ezt mondják rólam: Csak az Úrnál van igazság és erő! Megszégyenülve mennek hozzá mind, akik gyűlölik őt."
Ézsaiás 45.23-24.

A Biblia nem szépíti a dolgokat, hanem a valóságot írja le. Leleplezi a bűnt, a bűnös embert. Azt olvashatjuk: „megszégyenülve mennek hozzá" és ezt: „akik gyűlölték őt" Hogyan? Gyűlölték Istent? 
Igen, sajnos igaz ez, csak a vallásos ember ezt sohase vallja be még saját magának sem. Még csak nem is gondol erre. De belül mégis gyűlöli az Urat. Jézus az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis őáltala. Jézus nélkül nem lehet üdvözülni, Ő az egyetlen út az Atyához!

Ha az ember felismeri, hogy jó és igaz az Úr, annak ellenére is, hogyha ő bajt hozna ránk. Olykor ítéletével súlyt le ránk, mint egy jó édesapa, aki megneveli gyermekeit. Mint Teremtő, aki nem mond le a teremtményeiről! Mert aki még nem született újonnan, nem fogadta be szívébe az Úr Jézust, az még nem Isten gyermeke, csak teremtménye.

Az a kérdés, hogy te Isten gyermeke vagy-e már? Ha igen, akkor boldog bizonyságtevője vagy? Te akkor tudod biztosan, hogy királyi gyermek, vagyis örökös vagy, noha szenvedést kell eltűrnöd Jézusért. Akkor örök életed van már most, ha ma meghalnál, a mennyországban töltöd az örökkévalóságot.

De ha nem vagy még Isten gyermeke, akkor most te figyelj ide, mert még nem vagy boldog, vagy csak pillanatnyilag vagy az. Mi lesz veled a halálod után? A kárhozattól akar Isten megmenteni. Jézust küldte el, szegénnyé lett érted az Isten, pedig minden az Övé. 
Ő a Teremtő emberré lett, de emberi testben is Isten volt. Nem szűnt meg Isten lenni, de megüresítette magát, szolgai formát vett fel, engedte, hogy az Atya az igaz Bíró őt büntesse helyetted, helyettem, és minden ember bűnéért.
A kereszten ezért kellett neki meghalni! 
Ilyen jogon én, és mi mindannyian gyilkosai vagyunk, az Isten egyszülött Fiának a gyilkosai! Bűneink miatt halt meg. De Isten gyermekévé fogadott mielőtt még nem ismerhettem Őt igazán, sőt gyűlöltem Őt. Még most is van, amikor fellázadok ellene, és azt kérdezem: miért, ez most mire volt jó? Hát kérdőre vonhatom én a Mindenható Istent? 
Ő, ha megvallom bűneimet, bocsánatot kérek tőle, akkor örömmel megbocsát, mert Jézust már megbüntette helyettem. De ne gondoljuk, hogy bűneinknek nem lesznek rossz következményei. Lesznek itt a földön és életünkben, de ha meghalunk a mennybe kerülünk és nem a pokolba, de csak akkor, ha bűneinkből szégyenkezve megtérünk Őhozzá.

Írta: Gálik Marietta
Nyíregyháza-Vargabokor, 2003.december 28.

 

***

Nekem az Úr Jézus a legfontosabb!

...szeretnék még élni itt a Földön, mert szeretnék férjhez menni, gyermekeket nevelni és szolgálni Őt, amíg csak lehet! 
De ott van az is bennem, hogy sokkal fontosabb Jézus, mint egy férj, vagy egy gyermek. Nekem Ő a legfontosabb, hiszen megváltotta életem, megbocsátotta bűneim, örök élettel, boldogsággal ajándékozott meg! 
Hiszem, hogy Isten megajándékozhat egy társsal, gyermekekkel, de az ajándékoktól, sokkal fontosabb az Ajándékozó!

Nagy öröm van a szívemben, hogy Isten megbocsátotta a bűneimet, így nem kell félnem az igaz Bírótól! 
Boldog biztonság bizonyosságban élni!
Üdvbizonyosságban!

„Jézus, hű Megváltóm, nem adatott más név, 
amely által éltem lenne, és üdvre juthatnék!
Hála néked Bárány, mert Atyám lett az Isten, 
és elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem! " Ámen

Írta: Gálik Marietta
Nyíregyháza-Vargabokor, 2008. május 27.

***
Marietta kedves verse

Túrmezei Erzsébet: Felvett az Isten az út porából,

Felvett az Isten az út
porából, s a kezére tett
félénk ázott bús kis verebet,
Sokáig egyebet sem tett,
csak melengetett.

Lassan - Ó de lassan! -
minden csepp véremet,
átjárta melege,
kimondhatatlan hűsége,
atyai szeretete.

Kezéből etetett.
Igéjéből itatott.
Csipogni, repülni, hordani
tanított. Mindez sokáig
ó, de sokáig tartott.

Kezében vagyok.
Kezéből élek.
Bár szédít sokféle veszély,
Ujjai közt, ha kinézek,
de nem félek!

Tudom, - vihar is megtépáz,
Héja is kerülget,
Kétség, bú gond, nyomor,
szívemre feküdhet,
de Isten kezéből
semmi ki nem vehet!

S így "lelkem szép csendesen
nyugszik csak az Úr Istenben."
Kezében csupán eszköznek lenni,
Ugyan-e kezekbe lelkeket vezetni,
Megtanít az Isten!

***

 

Az Úr Jézus mondja: „Én vagyok a feltámadás és az élet,

aki hisz énbennem, ha meghal is él, és aki él, és hisz énbennem,

az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?" János 11,25-26

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 5, összesen: 208902

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.