Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gálik Marietta igeszolgálata

Alapige:
Timóteus4, 5-8
" Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat. Mert nemsokára feláldoztatom, és elérkezett az én elköltözésem ideje. Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését."

Pál apostol búcsúzik Timóteustól, mert tudja nem sokára hazaköltözik az ő Urához és Megváltójához. Fájdalmas búcsú ez, mert az igéből tudjuk, hogy Pál és Timóteus kapcsolata olyan meghitt volt, mint az apa-fiú kapcsolat. Pál apostol úgy szerette és úgy tekintett Timóteusra, mint gyermekére, lelki gyermekére. Timóteus ugyanígy szerette az apostolt.
A lelkészünk felhívta figyelmünket az "elköltözni" szóra. Ez egy görög szó, amit használ Pál, arra használták, amikor a pásztorok a nyájjal új legelőt keresni indultak és sátrat bontottak. Érdekes, hogy ezt a szót használja Pál, amikor arra utal, hogy véget ér a földi élete.
Van egy másik hely is amikor, azt mondja Pál, hogy már vágyik elköltözni és mindenkor az Úrral lenni a mennyben.

" Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak."
Flippi1,23-24

De akkor meg volt róla győződve, hogy életben marad, mert az Úr megtartja őt, hogy szolgálhasson. Pál apostol sok szenvedése közepette is életvidám volt, mert az Úr iránti szolgálat öröme töltötte be életét. Nem azért akart meghalni, mert búskomor lett volna, hanem mert nem félt a haláltól, volt bizonyossága, hogy Jézus nem csak életében van vele, hanem várja őt a halála után is. Pál apostolt az öröm töltötte be és a bizonyosság, tudta, hogy ameddig az Úr akarja élni fog, de készen állt arra is, hogyha menni kell.
Pál apostol várta az Úr visszajövetelét. Felmerült bennem a kérdés, hogy mi ma élő emberek várjuk vissza Jézust?!
Várom, hogy Jézus visszajöjjön és elvigyen magával a mennybe? Bennem az van ezzel kapcsolatban, hogy olyan sokan még nem tértek meg, a családomból is, barátaim közül is, hogy örülök, hogy tart még a kegyelmi idő!
" Nem késlekedik az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt hogy mindenki megtérjen."
2Péter3, 9


Nagy öröm van a szívemben, hogy Isten megbocsátotta a bűneim, így nem kell félnem az igaz Bírótól! Boldog biztonság bizonyosságban élni! Üdvbizonyosságban!

"Jézus, hű Megváltóm, nem adatott más név,
amely által éltem lenne, és üdvre juthatnék!
Hála néked Bárány, mert Atyám lett az Isten,
és elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem! "
Ámen

Gálik Marietta
2008-05-27

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 14, összesen: 208481

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...