Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2017. június 11-én

 

Hirdetések 2017. június 11-én

 

Imádkozzunk a hittanoktatásban részt vett gyermekekért, szüleikért, hogy az elhintett mag bizonyságtétellé növekedjék a nyár során!

***********************************************

 

Istentiszteletünk után a KERT-ben terítettünk gyülekezeti ebédünkre. Utána az alagsori termünkben rendezzük meg az egyházközségünk évfordulóját előtérbe állító hittan-évzáró családi napunkat és többgenerációs vetélkedőnket! Szeretettel várjuk a játékosokat és a nézőket!

 

Holnap, hétfőn délután fél 5-kor presbiteri gyűlést tartunk a parókián.

 

Kérjük a június 26-30. között megrendezésre kerülő, kirándulásokkal egybekötött szatmári-beregi gyülekezeti csendesnapjainkra jelentkezőket, hogy június 19-ig fizessék be (egészítsék ki) a teljes bekerülési összeget: 46.000.- forintot. A kirándulás lebonyolítására beadott sikeres pályázatunkért járó összeget még nem utalták át. Annak megérkezését követően tudjuk elmondani, mennyi pénzt tudunk majd visszaosztani.

 

Kérjük, várjuk azoknak a segítő szándékú gyülekezeti tagjainknak a jelentkezését, akik szombati napokon autóval tudnák elvinni a belvárosból egyik idős asszonytestvérünket petőfitelepi rokonaihoz, délután pedig vissza tudnák szállítani.

 

1567. február 24-26-tól Debrecenben, a II. Helvét Hitvallás elfogadásától és aláírásától számítjuk a Magyar Református Egyház hivatalos testet öltését.

2017. június 24-én délelőtt 10 órakor a Magyarországi Református Egyház Zsinata ünnepi ülést tart a debreceni Református Nagytemplomban, majd 14:30-kor a résztvevők Debrecen főterén úrvacsorás istentiszteleten adnak hálát Isten, egyházunkat négy és fél évszázadot átölelő, megtartó kegyelméért. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

************************************************

 

... nem szabad azt hinnünk,

hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz,

művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez

hasonló az istenség."

ApCsel 17,29

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 394, összesen: 2252663

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.