Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Beszámoló a templomtető felújításáról

Templomunk tetőszerkezetének felújítása

„Templomodat szentség illeti Uram, időtlen időkig."( Zsoltár 93,5)

„De én bemehetek házadba, mert te nagyon szeretsz engem, és szent templomodban leborulok, mert tisztellek téged." (Zsoltár 5,8)

Tisztelettel adunk tájékoztatást arról, hogy a templomunk tetőszerkezetének felújítási munkálatai 2020. februárban rendben befejeződtek.
Mint köztudott, templomunk tornyát 2011-ben sikerült eredeti szépségében helyreállítanunk, viszont a templomunk tetőzetén, 1945-óta nem történt komoly felújítás, és már olyan rossz állapotban volt, hogy sürgős beavatkozást igényelt. A gerendázat egy része tönkrement és az elavult palafedés miatt számos ponton folyamatosan beázott.

Gyülekezetünk Presbitériuma úgy határozott, hogy templomunk tetőszerkezetének helyreállítása céljából hirdessünk adománygyűjtést.

Tudtuk, hogy ez a hatalmas feladat a kis létszámú Pestújhelyi Református Egyházközségünk számára igen nagy anyagi megterhelést jelent, ezért azzal a tiszteletteljes kéréssel fordultunk gyülekezetünk tagjainkhoz, hogy hálaadományukkal támogassák e nemes célt.

Tudatjuk, hogy ez a komoly beruházás 2020. februárjában valósult meg kizárólag egyházi forrásból .

Szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik szívükön hordozták és hálaadományukkal anyagilag is hozzájárultak templomunk tetőszerkezetének felújításához.

Az adakozóknak köszönetet mondva hirdetjük, a gyülekezet tagjainak adománya e célra összesen: 2.477.000,-Ft.- volt.

Megköszönjük a Budapest.-Északi Református Egyházmegye komoly anyagi támogatást, mely nélkül ezt a célt nem tudtuk volna elérni.

Hálát adunk Istennek az elkészült szép munkáért, melyet a kivitelező SZŐNYÉP kft. végzett.

„Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.” (Zsoltár 68,20)

 

 

A 2011-ben felújított torony az eredeti 90 éves tetővel

 

A tető elavult állapota 2018

 

A templomtető felújításának megkezdése 2019-ben

A templomtető felújítása 2020-ban.

***

"Adjatok hálát az ÚRnak, hívjátok segítségül nevét, hirdessétek tetteit a népek közt!"

(Zsoltár 105,1)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 23, összesen: 505364

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...