Nyomtat Elküld Olvasási nézet

FILADELFIA VENDÉGHÁZ

 

Az Úr Jézus Krisztus mondja: „Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté evangéliuma 11,28)

***

Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség

Filadelfia Missziós Központjának Vendégházáról


A Filadelfia Missziós Központunk Vendégháza

a Reformáció 500. évfordulóján, 2017. okt. 31-én kezdte meg működését.

Ezzel gyülekezetünk az egész országra kiterjedő szolgálatot vállalt,

mivel ingyenes pihenési lehetőséget biztosítunk a Magyarországi Református Egyház lelkipásztorainak és lelkészcsaládoknak.

 

 

 

***

***

BEMUTATKOZÁS

a Facebookon:

https://www.facebook.com/laszlo.trencsenyi.54/posts/pfbid02SuZoYEDM5996YeGc48z2oFxWDPcmn8nsRcBT7fhKjhVU9KCShGLw9kdTddDsN6TUl

 

***

„A mai ember lázasabb, gyorsabb ütemű életében mindig kevesebb az alkalom arra, hogy a lélek sokáig ELMENEKÜLHESSEN a zúgó világból a csendesség áhítatos pusztájára és megpihenjen a vígasztalások forrásvizei mellett."

Muraközy Gyula református lelkész

***

Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség Filadelfia Missziós Központjának Vendégháza  a Reformáció 500. évfordulóján, 2017. okt. 31-én kezdte meg működését. Ezzel gyülekezetünk az egész országra kiterjedő szolgálatot vállalt, mivel ingyenes pihenési lehetőséget biztosítunk a Magyarországi Református Egyház lelkipásztorainak és lelkészcsaládoknak.

(A Filadelfia vendégházunk üzemeltetése lelki pihenés, Istenre-figyelés céljából.)

Missziónk célja a református gyülekezetek megújulásának, épülésének, lelki megerősödésének elősegítése, munkálása az alábbiak szerint:

1.Református LELKIPÁSZTOROK lelki egészségének megőrzése
2.Református LELKÉSZCSALÁDOK pihentetésének biztosítása
3.Református TEOLÓGUSOK tanulmányi felkészülésének elősegítése

 

1.) Református LELKIPÁSZTOROK lelki egészségének megőrzése

A Zsinat által is támogatott „lelkipásztorok lelki egészségének megőrzését" segítő programban igyekszünk tőlünk telhetően, és lehetőségeinkhez mérten helytállni. Filadelfia Vendégházunkban biztosítani kívánjuk a lelkipásztorok zavartalan elcsöndesedését, lelki pihenését, feltöltődését, ahol elvonulhatnak és nyugodt körülmények között átgondolhatják életüket, feladataikat, szolgálatukat, hogy minél hűségesebben engedelmeskedjenek az Úr Jézus Krisztus parancsának: „Legeltesd az én bárányaimat...Őrizd az én juhaimat" (János ev.21,15)

2.) Református LELKÉSZCSALÁDOK pihentetésének biztosítása

Mivel a lelkészcsaládok egy adott gyülekezetben rendkívül sokrétű feladatot látnak el és gyakran túlterheltek, ezért kiemelt célunk, hogy számukra biztosítani tudjuk a közös pihenés lehetőségét, hogy a családtagok együtt töltődhessenek fel. „Ezt mondja a magasztos, a felséges, aki örök hajlékában lakik, szent az ő neve: Magasságban és szentségben lakom, de a megtörttel és az alázatos lelkűvel is. Felüdítem az alázatosak lelkét, felüdítem a megtörtek szívét." (Ézsaiás 57,15)

3.) Református hittestvéreink TANULMÁNYI felkészülésének elősegítése

Szeretettel várjuk azokat a tanulmányokat folytató református hittestvéreinket, akik a tanulmányok és az imádság megkövetelte zavartalan nyugalomra, lelki elcsöndesedésre vágynak. Különösen azokat várjuk, akik a teológia tudomány iránt elköteleződtek és készülnek a lelkipásztori, vallástanári, hitoktatói, vagy éppen a doktori vizsgákra és szeretnének a város zajától - zsivajától, az élet sokféle gondjától távol nyugodt körülmények között fölkészülni. „Aki mást felüdít, maga is felüdül" (Példabeszédek 11,25)

 

...

A Filadelfia Ajándékutalvánnyal érkező református hittestvéreink lelki erősítése

* * *

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

"Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé!"

(Márk 6,31)

***

A FILADELFIA AJÁNDÉKUTALVÁNYRÓL:

https://reformatus.hu/.../ajandekutalvany-reformatus.../...

***

 

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

„Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11,28)

Filadelfia Vendégházunkat az Úr Jézus Krisztus szavaival abban a reményben bocsátjuk református hittestvéreink rendelkezésére, hogy ezáltal is
szolgálhatjuk Istenünk dicsőségét,
az örök evangélium terjesztését, a lelkek mentését.

Kívánjuk, hogy legyen e hely egyszerre:
templom, lelki szanatórium,
lelki rehabilitációs központ,

ahol meghitt nyugalomban, zavartalan pihenésben,
áldott Istenre figyelésben tölthetnek néhány napot.

Missziónk célja a református gyülekezetek megújulásának elősegítése:

  • *  Református lelkipásztorok lelki egészségének megőrzése.
  • *  Református lelkészcsaládok pihentetésének biztosítása.
  • *  Református hittestvéreink lelki megerősödésének munkálása.
  • *  Református gyülekezetek megújulásának elősegítése.

Az ingyenesen igénybevehető Filadelfia Missziós Központunkat szeretettel ajánljuk elsősorban lelkipásztorok és családjaik számára lelki pihenésre, elcsöndesedésre, de várjuk azon rászoruló református hittestvéreink jelentkezését is, akik lelki gyógyulásra, lelki vigasztalásra, lelki megerősödésre. vagy akik elmélyültebb bibliai ismeretszerzésre vágynak.

***

A Vendégház igénylésének feltételei:
1. A választói névjegyzék alapján igazolható református egyháztagság
2. Adatlap kitöltésével az igénylési kérelem írásban való benyújtása
3. A kérelem indoklása, rövid bemutatkozás (személyes bizonyságtétel)
4. Református lelkészi ajánlás (Gyülekezeti tag esetén az igénylést csak az ajánlást adó helyi lelkipásztor kérvényezheti.)

A Vendégház személyenként évente csak egyszer, maximum EGY HÉTRE vehető igénybe!

A Vendégházunk „szállodaként, egy-egy éjszakára" NEM VEHETŐ IGÉNYBE!

A Filadelfia Vendégház ÖNELLÁTÓ.

***

***

Érdeklődni emailben: pestujhely@bpeszak.hu

***

Az Isten dicsőségére épült Filadelfia Missziós Központunkban a pihenés ingyenes. Költségeink fedezésére, a fenntartásra és a közüzemi díjakra adományokat természetesen mi is elfogadunk. Az e célra szánt adományokat az OTP Banknál vezetett 11715007-20125806 számú számlára kérjük utalni, és a közlemény rovatba feltüntetni: A FILADELFIA KÖZPONT javára.

A Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség presbitériuma

***

Vendégházunkról írták:

https://reformatus.hu/kuldetesunk/hirek/maskor-is-eljovunk-majd/?fbclid=IwAR1b2235jRwYdfIftRIZ4FM3ZhoCWEfzFU-dSDmNx1BnbPY9dBR8PNEE5ko

***

 

 

 

 

"Szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban." (1Korinthus 15:58)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 129, összesen: 329054

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.