Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Igés ALBUM: Igehíredetések

* * *

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

„CAELUM ET TERRA TRANSIBUNT, VERBA AUTEM MEA NON TRANSIBUNT."
„Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak."

(Márk 13,31)

***

HIGGY ÉS ÉLSZ!

Az Úr Jézus Krisztus mondja: „Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté ev. 11,28)


Az Úr Jézusra Krisztusra van a legnagyobb szüksége ennek a világnak, mert nélküle nincs békessége a léleknek, de üdvössége sem!
Krisztus nélkül nem élet az élet! Aki ma bűnbocsánatra, áldásra, békességre, nyugalomra, biztonságra és üdvösségre vágyik, az egyszerűen nem élhet Jézus Krisztus nélkül, mert ezeket csak Ő adhatja meg! Ma még tart a kegyelem.
Aki ma meghallja az Úr Jézus hívását és veszi a bátorságot vállalva, hogy Őt igazán megismeri és elhatározza, hogy Őt befogadja a szívébe, akkor ott a Szentlélek által új élet fakad, minden újjá lesz, és azonnal mennyei békesség megnyugvás árad az életébe.

ISTEN TÉGED IS MEG AKAR MENTENI. Ma elkezdheted az Úr Jézussal az új életed.
Ne tétovázz, csak fogadd be Őt a szívedbe! Ez a legszebb és legáldottabb élet.
Csak tedd bátran a kezed az Úr Jézus kezébe, és hajtsd a szíved a szívére, és tapasztalni fogod, hogy Ő a sebeivel gyógyítgat téged is!
Ha vele jársz, félned nem kell többé, aggódnod nem kell többé, csak hinned kell Őbenne rendületlenül. Ő neked is kijelenti: „Ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét." (János 11,40)

Az Úr Jézus Krisztus választottjai a legnagyobb felelősséggel fölruházott tanítványok. Akik Megváltójukért, az üdvözítő hitük tisztaságáért, Isten országának építéséért egész életükben nemes HARCBAN állnak! Akik MEGALKUVÁS NÉLKÜL hirdetik az élő, életmentő, éltető és örök evangéliumot!
Ha Isten megváltott gyermekének valljuk magunkat az az Istentől kapott csodálatos küldetésünk, hogy igyekezzünk kortársaival megismertetni az élő, feltámadott Jézus Krisztust. Küldetésünk lényege az, hogy életünk határozottan és hitelesen a Megváltóra mutasson. Tulajdonképpen ezért születtünk, ezért élünk még, ezért születtünk újjá, ezért neveztetünk Krisztusról keresztyénnek, ezért vagyunk az övéi, ez az életünk értelme.
Kövessük mindenkor hűségesen és engedelmes szívvel Istenünk akaratát, hogy mint a Szentlélek templomai, Őt képviselve betölthessük nemes küldetésünket. Nincs is ennél gyönyörűbb és áldottabb feladat a földön!

Trencsényi László

református lelkipásztor

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 79, összesen: 351907

  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 10., szerda

    Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával