Nyomtat Elküld Olvasási nézet

GYÜLEKEZETI KARÁCSONY - 2019

December 26-a újra ünnepi pillanatokat hozott a templomban megjelent gyerekek és felnőtt egyháztagok életében. Minden évben kérdésünk, hogy vajon kik fogják megteremteni énekeikkel-verseikkel a karácsonyi hangulatot a gyerekek karácsonyán a templomban? Idén úgy tervetük, hogy nemcsak a jelen gyerekei, hanem azok is részt vesznek az ünnepi műsorban, akik nagyon rég, talán hetven éve is elmúlt, hogy geyrekek voltak. Most újra lehetőségük nyílt, hogy azokat az évtizedekkel ezelőtt megtanult verseket ismét elmondják mindannyiunk és az Úr Jézus örömére. Így tehát 2019 karácsonyán együtt szerepeltünk kicsik és nagyok: minden gyerek és a felnőttek közül is sokan verset mondtak, mindenki együtt énekelte a 16 karácsonyi dalt, Székely Anita hegedűkísérete mellett. Verset mondtak a gyerekek közül: Demeter Roland Levente, Budai Attila Zsolt, Budai Izabella Beáta, Fogarasi Tímea, Puskás Ildikó. Felnőtt egyháztagok közül: Demeter Adolf 86 éves presbiter, Demeter Mariska, Demeter Virág Orsolya, Demeter Anna, Demeter Erzsébet D., Demeter Józéka gondnok, Merkwart Ilona gondozó, Székely Anita, Székely Csilla Imola lelkipásztor. A záró karácsonyi éneket a szépen feldíszített karácsonyfa köré gyűlve énekeltük el mintegy nagy család. A fenyő Demeter Ferenc és Józéka ajándéka volt, köszönet érte. Hisszük, hogy végig ott volt közöttünk az Egyszülött Isten Fia. Közös fénykép után az ajándékok kiosztására került sor: gyülekezetünk részéről minden gyereknek jutott ajándékcsomag, a jelenlevő felnőtteknek pedig egy-egy doboz csokoládé, ugyancsak gyülekezetünk részéről. Meglepetésajándék is érkezett: a marosvásárhelyi Vártemplom Presbitériuma küldött minden jelenlevőnek (27 fő) egy-egy édességcsomagot. Ezeken kívül minden felnőtt egyháztagunk ajándka a Kolozsvári Koinónia könyvkiadó részéről egy hiterősítő könyvecske: Nicolae Steinhardt „A gyümölcs ideje” című írása. Minden ajándékért nagyon hálásak vagyunk, csakúgy, mint amikor gyermekkorunkban vettük át a karácsonyi ajándékot.

 

Verselők: Demeter Roland Levente, Fogarasi Tímea, Budai Attila Zsolt, Budai Izabella Beáta, Puskás Ildikó

 

 

 

Hegedül: Székely Anita

Karácsonyi dalokat éneklő gyülekezet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vers: Merkwart Ilona

 

Vers: Demeter Virág Orsolya

 

 

Vers: Demeter Józéka gondnok

 

 

 

 

Vers: Demeter Erzsébet D.

 

 

Vers: Demeter Anna

 

 

Vers: Székely Anita

 

 

Vers: Székely Csilla Imola lp.

 

Családi hangulatú, meghitt "Csendes éj"

 

 

Köszöntő: Demeter Adolf presbiter

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 16, összesen: 409517

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.