Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Evangelizáció 1-3. nap

Az előttünk álló böjti időszak áldott felkészülési lehetőség, hogy a húsvéti ünnepkörben elhangzó üzenetnek helyet készítsünk a szívünkben. Ahogy az Advent lelki felkészülés a Karácsonyra, úgy a Böjtfő utáni hat hétben is közelebb kerülhetünk Krisztushoz, hogy megértsük: Nagypénteken értünk szenvedett, Húsvétkor pedig nekünk hirdettetik a feltámadás öröme. Négy napos böjti evangélizáció kezdődött február 21-én gyülekezetünkben.

Nem csak a saját, hanem a környék reformátusai is eljöttek az első napon, amikor Steinbach József lelkész, a Dunántúli Reformárus Egyházkerület püspöke volt az evangélizátor. Szenvedés és öröm mai reformátusként címet választott az alábbi igeszakaszok hirdetéséhez:"Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene; Aki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vígasztalással, amellyel Isten vígasztal minket. Mert amint bőséggel kijutott nékünk a Krisztus szenvedéseiből, úgy bőséges a mi vígasztalásunk is Krisztus által. (2Kor.1.3-5)

Kellemes meglepetéssel indult a következő nap. Az igei szolgálat előtt kántorunk az 51. zsoltárt tanította a gyülekezetnek.

Az evangélizációs hét második napján Köntös László lelkész, a Dunántúli Egyházkerület Főjegyzője Jóél próféta könyve 1. fejezetét hívta segítségül és a krízis és a böjt kapcsolatával foglalkozott. Előadása meghallgathatóa csatolt dokumentumok között.

 

Berkesi Gábor lelkész Budapestről, a Pozsonyi útról jött hozzánk. Igehírdetésének bevezetőjében többször feltette a kérdést: Mi a böjt? S minden esetben adott egy választ is, amiből az derült ki, hogy szinte ahány ember, annyiféle képpen gondol a böjtre, vagy cselekszi meg éppen. De az igazi böjt a hangfelvétel meghallgatása során válik világossá, érthetővé. (Meghallgatható a csatolt dokumentumok között!)

(A hanganyagok folyamatosan kerülnek feltöltésre!)

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 437, összesen: 1442057

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.