Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Köszönjük Mészáros János Elek

Mészáros János Elek a református templomi mesterharmónium felújításáért énekelt

 

Szeptember harmadik vasárnapjának délutánján nemcsak szebbnél szebb dalokat, de mély,hitbeli gondolatokat is hallhatott Mészáros János Elektől a református templom közönsége. Az énekesről az is kiderült, hogy nemcsak komolyan gondolkodik a világ dolgairól, de az éneklés mellett humorával is szórakoztatta az érdeklődőket.

A jótékonysági hangverseny első perceiben Kiss Péter lelkipásztor köszöntötte a vendégeket: Egresi Antal alpolgármestert, a képviselő testület tagjait és minden érdeklődőt. Elmondta, hogy harmadik alkalommal hívtak vendéget közösségükbe, Dr. Molnár Róbert után Jókai Annát, ez alkalommal pedig a Csillag Születik (negyedik sorozatának) győztesét.

Kiss Péter után Mészáros János Elek is köszöntötte a jelenlévőket, majd elmesélte, hogyan alakult az élete a Csillag születik megnyerése óta. Visszaidézte azt a pillanatot is gyermekkorából (úgy tíz éves lehetett akkor), amikor az Úr azt mondta neki, hogy belőle híres ember lesz. Élete során néha eszébe jutott ez a sugallat, de nem tudta, hogyan fog ez megvalósulni. Mindig szívesen énekelt, és már elmúlt 30 éves, amikor elindultak az énekverseny sorozatok a kereskedelmi csatornákon. A negyedik Csillag születik indulásánál a rokonai is bíztatták, hogy induljon, de Ő azért indult el végül, mert egy belső hang is azt mondta neki: Na, akkor induljál.

A művész hallgatott a biztatásokra, és sikerült időben jelentkeznie, minden adminisztrációs akadályt is leküzdött, a zsűri kritikáinak elviseléséhez nyugalmat is kapott, végül pedig sikerült a győzelem.

- Ha az ember arra az útra indul, amit az Isten kijelöl, minden azonnal sikerül - hangsúlyozta.

Ezután elénekelte Kacsóh Pongrácz János vitéz című daljátékából az Egy rózsaszál szebben beszél című dalt azok emlékére, akik már nincsenek közöttünk. A közönség meghatottan hallgatta, és ez az érzés volt jellemző a többi előadott műsorszám alatt is. Az álom című dal, majd Kodály Zoltán egyik legkedvesebb népdala, az „A Csitári hegyek alatt", a Bánk bánból a hazaszeretet legszebb dala, a Honfoglalás című film legismertebb zenéje, a Hamburgi mennyasszony című operett Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország refrénű dala, végül pedig két református dicséret bemutatásával gyakran könnyeket csalt a nézők egy részének szemébe. Műsora után megjelent CD-it ajándékozta a soroksári református közösségnek.

A hangverseny végén a hallgatóság állva ünnepelte a művészt, akinek Kiss Péter református lelkipásztor megköszönte segítségét.

A jótékonysági alkalmat a Himnusz eléneklésével fejezték be, majd az előadóművész és lelkipásztor úr a kijáratnál személyesen is köszöntötte a résztvevőket. Akik nem siettek, azokat a gyülekezet szeretetvendégséggel fogadta a Galambos teremben.

Kiss Péter lelkipásztor úr jelezte még, hogy adományként     112. 000,- forintot hozott el közönségünk a mesterharmónium felújítására. Legyen Isten gazdag áldása az elkészített adományokon! Legyen egyedül Istené a dicsőség!

P.G.

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 389, összesen: 1442009

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.