Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bűnbánati istentisztelet 1 - Júdás

Kiss Péter lelkészünk köszöntötte Nagy Károly ny. lelkészt és feleségét, aki Máté evangéliuma 26. és 27. részének válogatott verseit olvasta fel az igehirdetés alapjául.
Vajon miért eshetett a választásom egy csodálatos bibliai arckép-csarnokból éppen egy ilyen szörnyűséges alakra, mint Júdás?  Vajon hogyan kell Júdást helyesen nézni? - tette fel egymás után a váratlan kérdéseket a lelkipásztor. Biblikusan! - volt a határozott válasz. És mondatról-mondatra fejtette ki a gondolatokat, mindegyiket a szentírás szavaival megerősítve.
"Júdás nem kapott bocsánatot. Miért? Akkora szörnyü volt a bűne? A Biblia arra tanít bennünket, hogy nem! Nincs olyan bűn, amiért Jézus ne halt volna meg. Nincs olyan sok bűn, amiért Jézus vére nem volna elég. Csakhogy Júdás rossz helyen próbálkozott. Az emberekhez ment bűnbocsánatért, nem az Úrhoz. Elrontott életéből, szörnyű cselekménysorozatából legyen az a tanulságunk, hogy ne itélkezzünk. Tudjuk, hogy bennünk is megvannak ezek a bűnök! Ismerjünk magunkra! Annyi legyen a tanulság, hogy ha a bűnünket jó helyre visszük, akkor bűnbocsánatot és örök életet nyerünk.

Erről szól a kereszt, erről szól a nagyhét!

Az igehirdetés ide kattintva meghallgatható!

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 147, összesen: 1467330

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.