Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Énekeljetek az Úrnak

"Énekeljetek az Úrnak új énekeket!"

Június 13-15 között a Soroksári Református Egyházközség vendégül látta testvérgyülekezetünk delegációját valamint -több európai országban is jól ismert Bethlen Gábor kórusát! A látogatás célja az eddigi testvér-gyülekezeti kapcsolat megerősítése, együttműködési pontok keresése és nem utolsó sorban közösségeink egymás közti barátságának erősítése volt! Vendégeink gyülekezetünk tagjainál kaptak -az Ő elmondásuk alapján-minden igényt kielégítő szállást és ellátást! Sőt teljes volt az ökumené e tekintetben is, hiszen néhányan a katolikus közösségből is vállaltak vendégfogadást.

Szombaton Székelyudvarhelyi testvéreink városnézésen vehettek részt, melynek igen fontos és-nem csak az Ő számukra szívet melengető-eseménye volt Parlamentünk megtekintése. Este igazi SZERETETVENDÉGSÉGBEN  volt részük a református templom kertjében, ahol egymástól meghallgathattuk, és meg is tanulhattuk a legszebb énekeket is.

A program hivatalos részében a vasárnapi Istentisztelet keretében került sor mind a székelyudvarhelyi, mind a soroksári kórusok fellépésére illetve egy közös egyezmény -a testvér-gyülekezeti kapcsolat folytatására, megerősítésére- és ennek okiratának ünnepélyes aláírására.Az esemény keretében a soroksári gyülekezet székelyzászlót kapott mi pedig ,a már meglévő A Bethlen Gábor Dalárda zászlajára szalagot adományoztunk! " Énekeljetek az Úrnak új énekeket!" Ez az ige volt alapgondolata összejövetelünknek melyben benne foglaltatik a hála, a tenni akarás, és az együvé tartozás eszméje is!

Hálatelt szívvel köszönjük meg MINDENKINEK a segítségét legyen az természetbeni, vagy egyéb, aki közreműködött vendégeink ellátásában programjaink megszervezésében, illetve lebonyolításában! Külön köszönjük szíves támogatását Varga Balázsnak az Alsónémedi Református Egyházközség gondnokának, Bak Pál szikvízkészítőnek, a Báthory Műanyag Nagykernek, a Kis Virág (Olgi) virágüzletnek! Hisszük és reméljük, hogy ez a kapcsolat és ennek ápolása nem egyedülálló lesz gyülekezetünk életében, hanem példamutató lehet mindannyiunk számára!

Legyen mindig " Egyedül Istené a dicsőség"!


Bese Ferenc presbiter

A testvérgyülekeztei találkozón készült képeket, melyeket Szabó László gondnok úr készített, megtekintheti az alábbi linken:

https://plus.google.com/u/0/photos/112376168657664803747/albums/6026015574383377121

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 144, összesen: 1467327

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.