Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Lelkipásztorunk köszöntője Székelyudvarhelyre

Kik fölépíttettetek az apostoloknak és prófétáknak alapkövén, lévén a szegeletkő maga Jézus Krisztus"

Efézusi levél 2.rész, 20. vers.

Kedves Ünneplő, Hálaadó Gyülekezet!

Krisztusban kedves testvéreim!

Nagy örvendezéssel és hálaadással a szívemben küldöm köszöntésemet evvel az igeverssel családom, a Budapest-Soroksári Református Egyházközség Presbitériuma, és gyülekezetünk minden tagja nevében abból a jeles alkalomból, hogy szeretett testvérgyülekezetünk immáron fiatal felnőtt korba lépett. Akik már megtehetik koruknál fogva, azok mindannyian emlékeznek még arra a boldogságra, azokra az örömökre, amit huszonévesen átélhettek személyes életükben.

Ilyen nagy öröm nekünk, hogy most gyülekezetetek megalakulásának 25. és a templom építésének 20. évfordulóján hálaadásotokban Veletek együtt örvendhetünk. Hiszen a legszebb korban van, a legszebb korát éli most a ti közösségetek. Istennek legyen hála, elég nagyok letettek, felnőtt 25 esztendő alatt egy élő, egy erős közösség! Legyen áldott az Örökkévaló Isten neve! Legyen áldott a templom- és gyülekezetépítő lelkészházaspárért, presbitériumáért, és minden áldozatot vállalni kész keresztyén testvérünkért!

Hálás szívvel örvendünk ünnepetekben, hogy ilyen szép korba léptetek! Ti most nem csupán a múltért lehettek nagyon hálásak, amelyben már annyiszor megélhettétek Istenünk áldását, de a jövőre is bizakodással, reménységgel tekinthettek. Hiszen, mint minden huszonéves előtt ott van még az élet, úgy ti is a legszebb korban vagytok: egy fiatal közösség mindig nagyon nagy növekedés ígéretét hordozza. Mi avval kívánunk áldást hálaadásotokra, hogy kérjük Isten Lelkétől: úgy áldja meg a huszonéves Bethlen negyedi gyülekezet további lelki-fizikai építkezéseit az alap Jézus Krisztus által, hogy minden tagja örvendezve lássa meg, tapasztalja meg a közösség egészséges növekedését, gyarapodását a hit útján járva!

Imádságos, örvendező szívvel kívánok Istentől gazdag áldást ünneplésetekre, és kérem az Örökkévalót, hogy készítse el számunkra júliusi találkozásunkat, ahol már személyesen lehetünk együtt és örvendezhetünk Veletek az Úr Jézus Krisztusban!

Testvéri köszöntéssel minden soroksári református nevében:

Kiss Péter lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 169, összesen: 1467352

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.