2019. május 01., szerda - Web Admin - Barta Nyomtat Elküld Olvasási nézet

REFORMÁTUS SÁTOR AZ IDEI MAJÁLISON IS!

Gyülekezetünk ebben az évben is önálló sátorral képviseltette magát a soroksári Majálison, 2019. május 1-én, a soroksári Molnár- szigeten.

Gyors és összehangolt szervezőmunkát követően kis csapatunk május 1-jén reggel 8 után letáborozott a szigeten és elkezdte a református sátor berendezését. Ebben az évben már nagyobb sátrat kaptunk és bizony, szükség is volt rá! Folyamatosan jöttek az érdeklődők! Lehetett zsíroskenyért reggel fogyasztani, beszélgetni, kiadványokat vásárolni, a gyülekezetünk életéről készült fotókiállítást megtekinteni, játszani, gyermekfoglalkozáson és rajzversenyen részt venni. Ez utóbbira 24 gyermek nevezett be és a verseny végén minden résztvevő egy kis ajándékkal gazdagodott. Az első helyezett - TAKÁCS TAMARA - egy "full extrás" túra hátizsákot vihetett haza díjnyertes rajza jutalmaképpen. GRATULÁLUNK NEKI! A zsűri elnöke ebben az évben is Pánti Imre soroksári festőművész, gyülekezeti tagunk volt. Munkáját ebben az évben zsűritagként Barta Károlyné és Barta Károly lelkipásztor segítette. A sátrunkat meglátogatók - szakácsainknak és Bodnár Sándor főszakácsunknak köszönhetően - finom ebéddel csillapíthatták éhségüket. Sok látogatóval, jó hangulatban eltöltött napot tudhattunk magunk mögött, mikor délután 4 óra után "sátrat bontottuk" és elindultunk hazafelé.
Jó volt együtt lenni, jó volt új emberekkel megismerkedni és hívogatni őket gyülekezetünk közösségébe. Örömmel tölt el bennünket, hogy - reménységünk szerint - jó bizonyságtevői lehettünk ezzel a megmozdulásunnkal is mennyei Atyánknak, feltámadott Krisztusunknak!
Köszönet csapatunk tagjainak hűséges helytállásukért, név szerint is: Barta Károlyné, Herczegh Hajnal, Székely Ildikó, Kapi-Szabó Zsófia, Szigeti Jolán, Konrád Ildikó, Agh Edit, Janku Krisztina, Ferenczi Ibolya, Kovács Anna, Benkovics Mihályné, Bese Ferenc, Bodnár Sándor, Kenyő Miklós, Agh Klaus, Osváth Zoltán, Nagy Zoltán testvéreinknek! Köszönetet mondunk a Báthory Műanyag Nagykereskedésnek a rajzverseny fődíjának és a rajzversenyen résztvevők ajndékainak (labda és keménytáblás jegyzetfüzet) felajánlásáért és az étkezéshez szükséges eszközök biztosításáért! Köszönjük Bese Ferencnek és családjának, hogy a gyerekeknek arcfestő meghívásával szereztek örömet. Köszönjük Porkoláb Attila asztalosmesternek a fotókiállításhoz szükséges tablók térítésmentes elkészítését és a helyszínre szállítását. Köszönjük a felajánlott, személyesen elhozott különböző süteményeket, finomságokat! Köszönjük az egyházközségünk nevével és emblémájával ellátott "egyenpólók" ötletét és elkészíttetését Barta Károlyné és Herczegh Hajnal testvéreinkenk! Köszönet minden segítségért, közreműködésért és imádságért! S.D.G. - Soli Deo Gloria!
Barta Károly lelkipásztor
(Fotók: Barta Károly, Székely Ildikó, Agh Edit)

További fotók egyházközségünk facebook oldalán:

https://www.facebook.com/sorref/

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 228, összesen: 1468279

  • 2024. július 22., hétfő

    A református főkapitány, hídvégi Nemes János életébe és imádságaiba enged bepillantást 17. századi naplója.
  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.