Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A lelki fronton helytállni a LÉLEK TEMPLOMAKÉNT

"Nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szentlélek temploma, amelyet Istentől nyertetek?"

(1Korinthus 6,19)


Sokféle templom létezik a világon, de ezek közül az a legkülönlegesebb amelyről most hallunk az igében. Hogyan és miért lehetséges az, hogy az élő Isten az egyszerű embert templomnak nevezi?
A jeruzsálemi templomról tudjuk, hogy az Isten jelenlétének a helye volt.
Jellemzője a mindennapi áldozat és az igehirdetés, ahol a tisztaság, a béke, a nyugalom és az áhítat volt a meghatározó, ahová tilos volt minden idegen számára a bemenetel.

Tudjuk, hogy minden ház építése a tervezéssel kezdődik, majd az alapozással folytatódik, de ha a terv és az alap rossz, akkor az egész épület hitvány lesz.
Így van ez a lelki házzal is.

Mindenki épít lelkében is valamit: szép terveket, illúziókat, álmokat-vágyakat és így mindenki épül valamivé.
Jaj de sok eltékozolt emberi élet válik mégis rozoga düledező viskóvá, mint a megrepedezett, megroggyant, hitványul megépített ház, mert valahol, valami nagyon elromlott!

Testvér, tudtad-e, hogy Isten téged is templomnak tervezett és az alapot is elkészítette?

Tudtad-e, hogy azért adta egyszülött Fiát, az Úr Jézus Krisztust, hogy Ő lehessen életed alapja és Ura?

Életed attól lehet Templom, Isten lakóhelye, ha behívod-befogadod őt a szívedbe, mert amit az Úr, Szentlelke által megtisztított és megszentelt, az már nem tisztátalan!

Az életed ettől kezdve igehirdetéssé is válik, mert az Úr Igéjét szólja a szád és hirdeti az életed, mert mindennapi hálaáldozat van a szívedben a Krisztustól kapott szabadságért a bűnbocsánatért!

Ha már az Úr templomaként a tisztaság, béke, nyugalom és az áhítat helye lettél, becsüld meg ezt a kegyelmet és ne rombold tovább Isten drága ajándékát, se szenvedéllyel, se tékozlással,- semmivel!

"Mivel testünk és lelkünk a Szentlélek temploma, mindkettőnek tisztaságát meg kell őriznünk." (Kálvin János)

Vigyázzatok hogyan éltek: „Aki Isten templomát, megrontja: megrontja azt az Isten, mert az Isten temploma szent és ez a templom ti vagytok!" (1Korinthus 3,16)

Nekünk, ma élő keresztyéneknek az az Istentől kapott küldetésünk, hogy megismertessük kortársainkkal az élő, feltámadott Jézus Krisztust. Az a küldetésünk, hogy mint egy "templom" életünk határozottan és egyértelműen és hitelesen a Megváltó Jézus Krisztus személyére, jelenlétére, szentségére mutasson.

Tulajdonképpen ezért születtünk, ezért élünk még, ezért születtünk újjá, ezért neveztetünk Krisztusról keresztyénnek, ezért vagyunk az övéi, ez az életünk értelme.

Kövessük mindenkor hűségesen és engedelmes szívvel Istenünk akaratát, hogy mint a Szentlélek templomai, Őt képviselve betölthessük nemes és szent küldetésünket.

Nincs is ennél gyönyörűbb és áldottabb feladat!

„Hirdessétek Annak HATALMAS DOLGAIT, aki a sötétségből az Ő CSODÁLATOS világosságára hívott el titeket." (1Péter 2,9)

Nyíregyháza, 1999 
Trencsényi László
református lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 111, összesen: 668884

  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.
  • 2024. május 13., hétfő

    Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a háromnapos rendezvény
  • 2024. május 13., hétfő

    Beiktatták tisztségébe a zámolyi reformátusok lelkipásztorát, Gunyits Ottó Károlyt.
  • 2024. május 09., csütörtök

    Hogyan válik lelki metropolisszá az erdélyi zsákfalu? Ifjúsági evangelizációs heti riportunkból kiderül, mit kaptak és mit adnak tovább a református f...
  • 2024. május 08., szerda

    Négy „panelgyülekezet” lelkésze mesélt a szolgálatban megélt örömökről és kihívásokról.
  • 2024. május 05., vasárnap

    Filmtörténelmet írt A nemzet aranyai című dokumentumfilm. Mezei Áronnal, a mozi vágójával saját történetének, férfivá válásának mérföldköveiről is bes...
  • 2024. május 04., szombat

    Pécsi otthonában beszélgettünk Kiss Zsófiával, aki védőnőként dolgozik, levelezőn végzi a mesterszakot, presbiter, részt vesz a gyülekezeti gyermekszo...
  • 2024. május 02., csütörtök

    Mi a gyülekezetplántálás titka, és miért érdemes belevágni? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk az április 12-i Nagy-Budapesti Missziói Konferenciá...