Nyomtat Elküld Olvasási nézet

FILADELFIA VENDÉGHÁZ

 

Az Úr Jézus Krisztus mondja: „Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté evangéliuma 11,28)

***

Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség Filadelfia Missziós Központjának Vendégházáról

A Filadelfia Missziós Központunk Vendégháza  a Reformáció 500. évfordulóján, 2017. okt. 31-én kezdte meg működését. Ezzel gyülekezetünk az egész országra kiterjedő szolgálatot vállalt, mivel ingyenes pihenési lehetőséget biztosítunk a Magyarországi Református Egyház lelkipásztorainak és lelkészcsaládoknak.

(A Filadelfia vendégházunk üzemeltetése lelki pihenés, Istenre-figyelés céljából.)

Missziónk célja a református gyülekezetek megújulásának, épülésének, lelki megerősödésének elősegítése, munkálása az alábbiak szerint:

Református LELKIPÁSZTOROK lelki egészségének megőrzése
Református LELKÉSZCSALÁDOK pihentetésének biztosítása
Református TEOLÓGUSOK tanulmányi felkészülésének elősegítése

A Filadelfia Ajándékutalvánnyal érkező református hittestvéreink lelki erősítése

* * *

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

"Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé!"

(Márk 6,31)

* * *

 

 

***

BEMUTATKOZÁS

a Facebookon:

https://www.facebook.com/laszlo.trencsenyi.54/posts/pfbid02SuZoYEDM5996YeGc48z2oFxWDPcmn8nsRcBT7fhKjhVU9KCShGLw9kdTddDsN6TUl

 

***

„A mai ember lázasabb, gyorsabb ütemű életében mindig kevesebb az alkalom arra, hogy a lélek sokáig ELMENEKÜLHESSEN a zúgó világból a csendesség áhítatos pusztájára és megpihenjen a vígasztalások forrásvizei mellett."

Muraközy Gyula református lelkész

***

Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség Filadelfia Missziós Központjának Vendégháza Isten dicsőségére épült 2017-ben, és az alábbi missziós célokat szolgálja:

1.) Református LELKIPÁSZTOROK lelki egészségének megőrzése

A Zsinat által is támogatott „lelkipásztorok lelki egészségének megőrzését" segítő programban igyekszünk tőlünk telhetően, és lehetőségeinkhez mérten helytállni. Filadelfia Vendégházunkban biztosítani kívánjuk a lelkipásztorok zavartalan elcsöndesedését, lelki pihenését, feltöltődését, ahol elvonulhatnak és nyugodt körülmények között átgondolhatják életüket, feladataikat, szolgálatukat, hogy minél hűségesebben engedelmeskedjenek az Úr Jézus Krisztus parancsának: „Legeltesd az én bárányaimat...Őrizd az én juhaimat" (János ev.21,15)

2.) Református LELKÉSZCSALÁDOK pihentetésének biztosítása

Mivel a lelkészcsaládok egy adott gyülekezetben rendkívül sokrétű feladatot látnak el és gyakran túlterheltek, ezért kiemelt célunk, hogy számukra biztosítani tudjuk a közös pihenés lehetőségét, hogy a családtagok együtt töltődhessenek fel. „Ezt mondja a magasztos, a felséges, aki örök hajlékában lakik, szent az ő neve: Magasságban és szentségben lakom, de a megtörttel és az alázatos lelkűvel is. Felüdítem az alázatosak lelkét, felüdítem a megtörtek szívét." (Ézsaiás 57,15)

3.) Református hittestvéreink TANULMÁNYI felkészülésének elősegítése

Szeretettel várjuk azokat a tanulmányokat folytató református hittestvéreinket, akik a tanulmányok és az imádság megkövetelte zavartalan nyugalomra, lelki elcsöndesedésre vágynak. Különösen azokat várjuk, akik a teológia tudomány iránt elköteleződtek és készülnek a lelkipásztori, vallástanári, hitoktatói, vagy éppen a doktori vizsgákra és szeretnének a város zajától - zsivajától, az élet sokféle gondjától távol nyugodt körülmények között fölkészülni. „Aki mást felüdít, maga is felüdül" (Példabeszédek 11,25)


***

A FILADELFIA AJÁNDÉKUTALVÁNYRÓL:

https://reformatus.hu/.../ajandekutalvany-reformatus.../...

***

 

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

„Jöjjetek énhozzám mind, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11,28)

Filadelfia Vendégházunkat az Úr Jézus Krisztus szavaival abban a reményben bocsátjuk református hittestvéreink rendelkezésére, hogy ezáltal is
szolgálhatjuk Istenünk dicsőségét,
az örök evangélium terjesztését, a lelkek mentését.

Kívánjuk, hogy legyen e hely egyszerre:
templom, lelki szanatórium,
lelki rehabilitációs központ,

ahol meghitt nyugalomban, zavartalan pihenésben,
áldott Istenre figyelésben tölthetnek néhány napot.

***

A Vendégház igénylésének feltételei:
1. A választói névjegyzék alapján igazolható református egyháztagság
2. Adatlap kitöltésével az igénylési kérelem írásban való benyújtása
3. A kérelem indoklása, rövid bemutatkozás (személyes bizonyságtétel)
4. Református lelkészi ajánlás (Gyülekezeti tag esetén az igénylést csak az ajánlást adó helyi lelkipásztor kérvényezheti.)

A Vendégház személyenként évente csak egyszer, maximum EGY HÉTRE vehető igénybe!

A Vendégházunk „szállodaként, egy-egy éjszakára" NEM VEHETŐ IGÉNYBE!

A Filadelfia Vendégház ÖNELLÁTÓ.

Érdeklődni emailben: pestujhely@bpeszak.hu

***

Az Isten dicsőségére épült Filadelfia Missziós Központunkban a pihenés ingyenes. Költségeink fedezésére, a fenntartásra és a közüzemi díjakra adományokat természetesen mi is elfogadunk. Az e célra szánt adományokat az OTP Banknál vezetett 11715007-20125806 számú számlára kérjük utalni, és a közlemény rovatba feltüntetni: A FILADELFIA KÖZPONT javára.

A Budapest, Pestújhelyi Református Egyházközség presbitériuma

***

Vendégházunkról írták:

https://reformatus.hu/kuldetesunk/hirek/maskor-is-eljovunk-majd/?fbclid=IwAR1b2235jRwYdfIftRIZ4FM3ZhoCWEfzFU-dSDmNx1BnbPY9dBR8PNEE5ko

***

 

 

 

"Szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban."

(1Korinthus 15:58)

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 274, összesen: 662199

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.