Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Jézus Krisztus a biztonság!

A LEGNAGYOBB BIZTONSÁG A VILÁG SZÁMÁRA!

Az Úr Jézus Krisztus mondja
"Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból,
hanem, hogy őrizd meg őket a gonosztól." János 17,15

A hívő embereknek soha nincs okuk megijedni a rájuk váró nehézségektől. Nem kell kétségeskednünk a jövő miatt, mert az egyetlen közbenjáró az Úr Jézus Krisztus velünk van.
Aki befogadta szívébe az Urat, annak valóban nincs oka félelemre, mert jó helyen és jó kezekben van. Az Úr Jézus szavai gyógyszerként hatnak azoknak életében, akik tisztában vannak végtelen hatalmával. Isten nem véletlenül ültetett el arra a helyre, ahol élünk. Ő ismeri a ránk váró viharokat, melyeket ki kell állnunk, a harcokat, amelyeket meg kell harcolnunk. Bár Jézus, mint drága gyermekeit félt minket, de nem akarja, hogy kimeneküljünk a világból, hisz Ő tudja, hogy itt van dolgunk, mert az Ő küldetésében járunk.

A hívő emberek fokozottan veszélyes helyzetben élnek, mert Isten ellensége a Gonosz lépten-nyomon támadásra kész velük szemben. Durva és alattomos módszereivel, széles és roppant gazdag eszköztárával, behízelgő, vagy brutális támadásainak csapásai alatt minden védtelen ember hamarosan összeomlik. Jézus Krisztus nélkül mi is kiszolgáltatottak lennénk, de Ő a mi védőpajzsunk, oltalmunk és biztonságunk.

Isten gyermekeinek itt kell helytállniuk, nagy küzdelemben de biztonságban, rendületlenül hirdetve az egyetlen örömhírt, az Isten Országát. Boldog ember az, aki mindenkor komolyan veszi az Urat, és mint világosság, mint só, és kovász, mint a Szentlélek Temploma igyekszik betölteni nemes küldetését, megteremni az Isten számára kedves gyümölcsöket.

Túrmezei Erzsébet: Menedék a viharban
A fák tövén azért szelídül szellővé a szél, mert erejét már felfogták a fák. Ezt a védelmet keresi minden odarejtőző kis virág. De érzi, hogy vihar van. Együtt szenved a fákkal a viharban: mert ami szelíd fuvallat a fának, vihar az ibolyának.
Így rejtőzünk a keresztfa tövén- Isten rendelte örök menedékül- Ott minden vihar fuvalommá békül, mert fölfog villámot, szelet, s kiterjeszti két védelmező karját az életünk felett.

Trencsényi László

református lelkipásztor

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 75, összesen: 661710

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.