belépés | regisztráció RSS

Korábbi számok Elküld Nyomtat Mélység

Nagy László

Vízben az igazság?

"nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt, hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná..."

Néhány évvel ezelőtt egy konferencián egy férfi ajándékképpen adott nekem egy könyvecskét. Azt mondta: „Íme, az új vallás kezdete". Áttételesen azt jelezte nekem ezzel, hogy „Te őskövület, amiben hiszel, az már a múlté, s az új tudomány majd eltünteti azt, amiben hiszel". Nem mondta, hogy a reformátusoknak, vagy a katolikusoknak lesz annyi, hanem azt érzékeltette velem, hogy az új tudomány lép majd a régi vallásosság helyébe.

A könyv Masaru Emoto japán tudós könyve volt, s a címe: A Víz Rejtett Bölcsessége.

A könyv tele volt jégkristályokról készített gyönyörű képekkel. Ezt a könyvet sokszor használom, mióta megkaptam, ha az Elengedés Házában, vagy máshol szóba kerül a felelősség kérdése. A benne levő képek s tapasztalatok igen erősen összecsengenek egy jézusi kijelentéssel: „nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt, hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná, ... mert belülről az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, ..." Mk 7,15-21.

Emoto kutatásai közben azt fedezte fel, hogy a víz gyakorlatilag minden információt, amivel találkozik, felvesz, s elraktároz. Ezeket az információkat pedig „láthatóvá" is tudta tenni egy új fotózási technikán keresztül. Gyönyörű kristályok képződtek, ha a vizet olyan tartalmak, üzenetek hatásának tették ki, melyek a szeretet, hála, öröm, szépség üzenetét hordozták. A víz képes volt információt felvenni a zenéből, a leírt szavakból, képekből, melyeknek kitették. Mintha gyönyörű hatszögletű gyémánt ékszerek lettek volna, olyan szabályos briliáns rendezettségben ragyogtak a lefényképezett kristályok. Nem számított, hogy milyen nyelven, képen, vagy mely kor zenéjén keresztül áramlott a víz felé az információ. Egy számított: a hordozott tartalom. Ha az negatív volt: sátánista jellegű heavy metál, gyűlölettel teli kifejezések, szavak, vagy egyszerűen agyonvegyszerezett víz, akkor semmilyen kristály sem tudott kialakulni, vagy csak torz alakú. Ha pedig a szépséget, szeretetet, örömet szimbolizáló információ hatásának tették ki a vizet, akkor minden esetben csodálatos, de teljesen egyedi hatszögletű kristály keletkezett.

Most ebben a cikkben nem kívánom jobban részletezni a könyv felismeréseit, csak annyit emelek ki, hogy a benne található elv lényege foglalódik össze a jézusi mondatokban. A bennünk levő indulatok, érzések, gondolatok formálnak olyanná - még testi szinten is -, amilyenek vagyunk. Az ember testének 70-90%-a korától s egészségi állapotától függően vízből áll. Ha igaz, hogy a víz ilyen fogékony mindennemű információra, akkor félelmetes belegondolni abba, hogy mit tehetnek velünk gondolataink s érzelmeink, amelyek benső, láthatatlan valóságunk meghatározói. Minden kor embere „odakinn" kereste boldogságának forrását vagy nyomorúságának okozóját. Jézus azonban már 2000 évvel ezelőtt arra tanította az embereket, hogy minden lényeges odabenn van. Arra szükséges elsősorban figyelni, hogy mi mit teszünk magunkkal. Elgondolkodtál már azon, hogy gondolataid s érzéseid milyen szinten határozzák meg közérzetedet, egészségi állapotodat, döntéseidet, s ezen keresztül egész valóságodat? Elkaptál már életedben néhány olyan gondolatot, amelyek arról a hitről árulkodtak, hogy a külső miatt rossz nekem? A befelé irányuló éberségre a ma emberének különösen is szüksége van. Hiszen „odakinn" immár áttekinthetetlen mennyiségű anyaghalmaz, információ található. Már nem lehet pusztán azt mondani: ez jó, az nem. Arra vigyázz, ez pedig remek. Ám a bensőnk mindenkor áttekinthető. Arra lehet vigyázni. Érzékenyek lehetünk arra, hogy mikor van bennünk ítélet, félelem, harag stb. Amikor ezeket megpillantjuk, akkor abból azonnal ki lehet lépni, de csak akkor, ha azokkal a negatív tartalmakkal nem harcolunk. Ilyenkor odaadhatjuk magunkat annak, ami éppen előttünk áll: főzés, vezetés, munka, játék stb. Az odaadás Isten Lelkének a hullámhossza. Az ellenállás, a harc pedig a belső lelki utunkon a vereség felé terelget bennünket. Lényeges, hogy ne a félelem határozza meg a mindennapjainkat. Emoto könyvét az Édesvíz kiadó adta ki, s mint „jól nevelt református lelkész", elsőre ellenállással vettem a kezembe. Ma hálával teszem ugyanezt. Nem azért, mert a könyv általános kijelentéseit „szentírásnak" vagy bizonyosnak veszem, hanem azért, mert engem ez az üzenet nem fertőzött vagy gyengített meg, hanem még inkább megerősített a krisztusi Igazságban: a láthatatlan Ige az, ami testté lett, s lesz szüntelenül. Nem a külsőtől kell félni. Ha a belső tiszta, akkor minden tisztává lesz. Így történhet, hogy számos ezoterikus ember akkor, amikor e könyv kapcsán Jézus tanításáról beszéltem nekik, nyitotta meg szívét a krisztusi üzenet előtt.

Ne engedjük, hogy a külső megtévesszen. Jézus nevével visszaélve is el lehet zárni a mennyek országát az emberek elől, de még egy „vallástalan" vagy ezoterikus könyv is lehet a szimbóluma annak, hogy „nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt, hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná, ... mert belülről az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, ..." Mk. 7,15-21.

Végül is visszatérve a címhez: „Vízben az igazság?" Igen, a vízben IS ott a Krisztus igazsága, ami az élet minden megnyilvánulásában felfedezhető. A víz ezek között olyan információ-hordozó, amely egyszerre van rajtunk kívül s bennünk is. Ezért a víz komoly felismerésekhez segíthet bennünket.

Ne felejtsük el a Szentírás üzenetét:
"Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem víz és vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy."
János I. levele 5,6-8.

Hozzászólások

Jelenleg nincsenek hozzászólások.


Bejelentkezés után Te is hozzászólhatsz!

BEJELENTKEZÉS  REGISZTRÁCIÓ

További cikkek:
2024. március 19., kedd,
József , Bánk napja van.
Tartalom
Felszín

Pete Violetta
„Elmossa bánatod az Esőkirály”
Kánikula van. Az a fajta rekkenő hőség, amiben az ember csak feküdne a vízparton

Turcsik Ferenc
A víz…
Olyan… olyan… tudod: olyan!

Magasság

Turcsik Ferenc
Step by step
"Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba."

Mélység

Réz-Nagy Zoltán
Az élő vizek folyamai és a lélek
A víz valami egészen furcsára képes...

Nagy László
Vízben az igazság?
Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt...

Teljesség

Tóth Sára
Tűz és víz - pusztulás vagy tisztulás?
Jézus a legtöbb esetben nem válaszol a kérdésekre...

Üzenet

Fekete Ágnes
Szarvas
Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!"

Áthallások

Hajdúné Tóth Lívia
Jólesik ez az eső
Az a lány is nekiindult ernyő nélkül. Csak úgy zúdul nyakába az eső...

Czapp Enikő
Közelítés
Nincs gondolat, érzés, mely ne lenne megszelídíthető.

Gueth Péter
Víz és ár
Így hát két választásunk maradt: megpróbálunk egyre magasabbra mászni, lerángatva, félrelökve az utunkba állókat, vagy...

Turcsikné Révész Judit
Víz, víz, víz...
Van az a mélység, ahonnan már csak felfelé van út

Riport

Szerkesztő
A titok
Mintha most oltották volna szomjukat egy pohár tiszta vízzel...

Szerkesztő
Közel menni
Mint aki közel van: emberhez, élményhez...

Kitekintés

Kovács Szilvia
A félig pakolt bőrönd
Jó lenne, ha maradna hely...

Pete Violetta
Csodavíz, vagy víz ízű csoda?
...élő víz helyett vízi vidámpark...

Pete Violetta
Születésnapi Közös(s)Ég
Sokszor nem is sejtjük, hogy egy honlap mögött hús-vér emberek, kézzel fogható helyszín és történetek állnak.

Látogatóink száma a mai napon: 1554
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57373769

Copyright © 2009 Közös(s)Ég Magazin, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat