belépés | regisztráció RSS

Korábbi számok Elküld Nyomtat Teljesség

Turcsik Ferenc

Levélkék... Hozzá

Ezek nélkül szegényebb lennék!

Hála a semmiért

Kedves Te!

Olyan jó, hogy az életem tele van sok semmivel. Olyan semmikkel, amik nagyon is valamik. Olyan semmik, amik nélkül nem lehet élni. Hálás vagyok a levegőért, aminek a hiányát csak akkor érzem, amikor a víz alatt elfogy és utána kapkodok, vagy nehezen megy a levegővétel az összezúzott bordáim miatt. A vízért, amely a levesemben olyan egyértelmű, hogy ott van. A kávémban sem tűnik fel sokszor. A fiaim szeretetéért. A kedvesemért. A szülők szeretetéért. A barátaimért. Olyan természetesen vannak jelen az életemben, hogy sokszor észre sem veszem, hogy ez valami. Hálás vagyok az ilyen semmikért. A betűért, a szóért, amely felszabadít és fogva tart. A mosolyért, amely felvidít. Az ölelésért, a csókért, mely életet ment. Az imádságért, mert Veled beszélgethetek. Olyan természetesek, hogy sokszor hagyom, hogy semmivé váljanak azáltal, hogy nem veszek róluk tudomást. Köszönöm, hogy a semmiségek, a tökéletlenségek is valamikké és tökéletesekké lehetnek az életemben.

 

Hála a mindenért

Kedves Te!

Köszönöm, hogy olyan nagy a világmindenség, hogy fel nem foghatom. Köszönöm az időt, amely telik, és sajnos néha csak múlik - miattam. Köszönöm, hogy van időm, és úgy élhetem minden napom, mintha ez volna az első, és egyben az utolsó. Az első, hogy mindenre rácsodálkozhassak, és mindent felfedezhessek. Az utolsó, hogy semmit ne halasszak máskorra, mint amikor meg lehet és kell tennem. Köszönöm, hogy vagy és hogy Neked van velem szóváltásod. Köszönöm, hogy lázadhatok, hogy ellenszegülhetek, és Te mégis szeretsz. És köszönöm, hogy Veled találkozhatom az emberekben. Az embereken láthatom az arcod. És hálás vagyok, ha néha rajtam is ott van az, amire mások azt mondják, a Te arcod. Legfőképpen pedig azt, hogy ezt én nem érzem, csak annyit érzek, hogy valahol helyem van ebben a világban. Köszönöm, hogy ez több, mint én. Ha nem lenne az, akkor ... akkor hiányoznál....

Hála a ...( csak úgy)...

Kedves Te!

Az a tegnapi csípőfájás... kihagytam volna. Viszont, hogy utána már nem fájt, az felejthetetlen. Az a palacsinta, amiben a dió sercegett a fogaim alatt. A könyvek, amiket Erdélyországba vihetünk. Az élmények, amikkel gazdagabbak lettünk, leszünk. A srácaimmal a mai „marhulás", amikor fényképeztek össze-vissza. Vagy az iskolás fiam gondolata, amit arra az óhajtó mondatra válaszolva mondott, hogy „nem kellene a nyári szünet utolsó négy napjában valamit ismételni?" Mire a válasz: „ha már eddig nem csináltuk, akkor ezt a néhány napot ne rontsuk el ezzel".

Ezek nélkül szegényebb lennék. De hogy ezek a dolgok csak úgy megtörténnek, hálás vagyok. Minden gondom, sokszor a befejezés utáni vágyam, a kiábrándultságom. A dolgok rossz alakulása miatt mindezt nem látom. Bocsáss meg ezért! Mert most már látom. Megint. Újra. Még mindig. És a szívem túlcsordulásig tele van hálával. Ez ad erőt a jövőre. A döntéseimhez. Az utamhoz. Hálás vagyok. Talán, csak úgy... talán azért, mert figyelek.

Hozzászólások

Jelenleg nincsenek hozzászólások.


Bejelentkezés után Te is hozzászólhatsz!

BEJELENTKEZÉS  REGISZTRÁCIÓ

További cikkek:
2024. március 19., kedd,
József , Bánk napja van.
Tartalom
Felszín

Pete Violetta
Álmomban már láttalak
Rémlik valami hihetetlen nagy embertömeg...

Magasság

Réz-Nagy Zoltán
A hála a hit ritka gyümölcse
A „puha" diktatúra többet ártott, mint a kemény...

Gueth Péter
Gondolatok a hálátlanság koráról
A gépek nem mondanak köszönetet...

Turcsik Ferenc
Társadalmi interakció
Lehetünk még hálásak?

Mélység

Tóth Sára
Egy doboz bonbon és a hálaáldozat
Pszichológiai elfojtás? Vagy egyszerűen csak közöny?

Teljesség

Nagy László
A színlelt hála
Mondhatok hálát, ha nem érzem?

Turcsik Ferenc
Levélkék... Hozzá
Ezek nélkül szegényebb lennék!

Üzenet

Dietrich Bonhoeffer
A Te jóságod jobb, mint az élet
Mi az életünk? Mi Isten jósága?

Áthallások

Czapp Enikő
Az én nekrológom
„És minden hálám csak az övé, aki ezt így rendelé."

Kovács Szilvia
Kagylók a parton
Ott voltak tegnap és ott lesznek holnap is...

Hajdúné Tóth Lívia
Mint egy friss fuvallat
Nem hívtam és nem vártam.

Riport

Szerkesztő
A rám bízott feladat
Megtalált élet...

Kitekintés

Pete Violetta
... szeressétek egymást!"
„Senki sincs itt véletlenül"

Bölcsföldi András
Vízország
A hegyek és vizek világából most az utóbbit választottam...

Segítünk!

Szerkesztő
Lelkigondozás e-mailben
Tisztelj meg bennünket a bizalmaddal...

Látogatóink száma a mai napon: 2110
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57374324

Copyright © 2009 Közös(s)Ég Magazin, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat