belépés | regisztráció RSS

Korábbi számok Elküld Nyomtat Felszín

Pete Violetta

Az életem fonala

Vajon ebből milyen minta lesz?

Ha magam mögé nézek, sok színes mintát látok. Némely kedves nekem, némely annyira nem tetszik - azokon csak gyorsan siklik a szemem. Látok sok színt, kavargókat, csavargókat, itt-ott elhagyott szálakat.

Ha előre nézek, akkor még nem látok mást, csak gombolyagot. Sok-sok gombolyagot. Ebből még bármi lehet, igaz? Bármilyen mintát kitalálhatok, kitanulhatok, új színekre válthatok, amíg el nem fogy a sok gombolyag. Vajon ebből milyen minta lesz? Szép míves, vagy elkapkodott, elodázott forma? Nem tudom. Nekem most a kezemben van a tű. Kezemben vannak a szálak. Kezem fárad a forgatásban, ujjaim bőrkeményedéssel sürgölődnek az anyagon, hogy összeálljon. Hogy alkotás legyen. Csak forog a gombolyag, csak húzom a szálat, csak kocognak egymáshoz a tűk.
Ez a most. Munka. Szálak, amiket kézben tartok, vagy elvesztek, leesett szemek, vagy szoros kötés. Vajon hogyan és milyen szándék indított először tűt fogni a kezembe?
És vajon hova érkezem, mikor majd elfogy a fonal? Talán a párkák vágják el. Talán csak lassan elhasználódik a kezemből.
Késznek érzem majd magam? Meglesz a nagy mű? Elkészül az alkotás?
- Megszúrja az ujjam a tű. Talán arra kéne figyelnem, amit MOST csinálok.


Fogadalmak, ígéretek

"Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot. Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam."
Bridget Jones naplója

Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, bizony fenyeget az elkárhozás. Egyedül halok meg, mert a gyülekezet kitagad, és Szent Péter bizony csúnyán útba igazít majd - egyenesen lefelé, apokaliptikus szörnyek fognak rágódni a lelkemen. Vagy azonnal ördöggé változom. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen lelkiismeret-furdalással és bűntudattal teli lélekkel, a folyamatos gyónások miatt fényérzékeny szemmel, úgy döntöttem, Isten kezébe teszem az életem. Naplóba kezdek, melyben feltárom az Úr előtt a teljes igazságot. Egyes számú elhatározás: magától értetődően odaadom a tizedemet mindenből. MINDENBŐL! Kettes elhatározás: mindig dobok valamennyit a koldusnak a híd lábánál. Fontos, hogy jó legyek a gyülekezetem tagjaihoz, de véletlenül se alakítsak ki senkivel romantikus kötődést. SENKIVEL.


ismeretlen pap naplója

 

 

Soha többé nem szállok tengerre! Jónás

Szigorúbban fogom az asszonyt! Lót

Átfestem a kabátom - egyszínűre. József

Nem kérek semmiféle jelet semmiféle angyaloktól. Zakariás

Rendszeresen borotválkozom. Ézsau

Nem kezdek ki a kisebbel. Góliát

Hozzászólások

Jelenleg nincsenek hozzászólások.


Bejelentkezés után Te is hozzászólhatsz!

BEJELENTKEZÉS  REGISZTRÁCIÓ

További cikkek:
2024. április 26., péntek,
Ervin napja van.
Tartalom
Felszín

Pete Violetta
Az életem fonala
Vajon ebből milyen minta lesz?

Fekete Zsuzsa
Isten hozott januárban!
Egyre csak jöttek az újévi üdvözlő üzenetek a telefonomra...

Magasság

Pete Violetta
A szilveszteri durrogás és füst múltával
Elfelejtjük, honnan jövünk, és fogalmunk sincs, hova tartunk. Ki a hibás?

Mélység

Réz-Nagy Zoltán
Hasonló célok - egyenlőtlen esélyek
Sorsunk különbözőségei, egyenlőtlenségei megoldhatatlanok, válasz nincs rájuk.

Teljesség

Ablonczy Ágnes
Mi az, hogy új?
Azt a helyzetet kell megteremteni... azt a lehetetlen helyzetet, amelyben mindent egy lapra teszek fel, éspedig Jézus szavára...

Üzenet

Varga László
90. zsoltár 12.
"Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk"
Zsoltárok 90.12.

Áthallások

Turcsik Ferenc
I Have a Dream...
Vannak dolgok, amelyekről nem lehet leszokni.

Látogatóink száma a mai napon: 3950
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57883782

Copyright © 2009 Közös(s)Ég Magazin, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat