Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A lelki fronton helytállni VALLÁSTÉTELLEL

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

"Ha valaki vallást tesz rólam az emberek előtt, az Emberfia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom az Isten angyalai előtt."

(Lukács 10, 8-9)

Aki az Úr Jézust követője lett, az a legnagyobb felelősséggel van felruházva.

Azzal, hogy ha valaki az Úr Jézusról vallást tesz, nem kisebb feladatot teljesít, mint az ÉLETMENTÉS áldott feladatát!

Ezért születtünk, ezért élünk, ezért neveztetünk Krisztusról keresztyénnek, ezért vagyunk az övéi, ez a küldetésünk lényege, mert mi már megismertük Megmentőnket, Aki másokat is menteni akar és ebben a áldott munkában minket is fel akar használni!

Akik ismerjük, szeretjük és szeretve követjük a mi áldott Megváltónkat, az Úr Jézus Krisztust, tudjuk, hogy az Ő gyermekeiként a legnemesebb küldetésben járunk, mégpedig a legfontosabb feladattal felruházva: „Hirdesd az Igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással." (2Timótheus 4,2)

A hitvallók tudják, hogy soha nem vehetik le szemüket az Úr Jézus Krisztusról!

Akik szeretik és hűségesen követik drága Megváltójukat, tisztában vannak vele, hogy mit tett értük a Golgotán és tudják, hogy csak a Tőle kapott kegyelemből élhetnek, de nem akárhogyan, hanem csakis az Ő dicsőségére. (Efezus 1,12)

Nem kisebb a küldetésünk, mint az, hogy nekünk, ma élő hívőknek kell megismertetnünk kortársainkkal az élő, feltámadott Krisztust.

Ez a legfontosabb,

legnehezebb,

legnemesebb,

legérzékenyebb,

legtapintatosabb,

legcsodálatosabb,

leggyönyörűbb feladat, amit ember ezen a földön kaphat.

 

Isten Szentlelke késztet, indít minket az embertársaink megmentésére, mert szánalmat ébreszt szívünkben az elveszettek iránt!

De hogyan lehetünk alkalmasak erre az áldott feladatra?

Aki Isten Szentlelke által az újjászületés csodálatos változásán átment

az nem lehet többé néma keresztyén!

A hiteles bizonyságtétel csak Isten Lelke által felkészítve lehetséges.

Csak a Megváltó Krisztus tehet minket is: ".. késszé és hajlandóvá arra, hogy ezentúl ŐNEKI éljek!" (Heidelbergi Káté 1 kérdés)

Csak az igazán megtért embernek nyílhat meg a nyelve az Istendicséretre és a vallástételre.

(Az első bizonyságtételünkre életünk végéig emlékezni fogunk csakúgy, mint az első hangos imádságunkra.)

 

Az Úr Jézus arra figyelmeztet, hogy aki szégyelli Őt és beszédeit e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt Ő is szégyellni fogja majd Isten angyalai előtt.

A vallástétel nem lehet senki számára erőltetetten kötelező előírás, de nem eshetünk az elhallgatás bűnébe, mert az szörnyű tiszteletlenség lenne az Úrral szemben.

Az Úr Jézus Krisztus mondja:

"Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal." (Márk 8,38)

"Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt." (2Timótheus 1,8)

 

Tudjuk-e, merjük így vállalni a Megváltónkat, Aki életét áldozta értünk a kereszten?

Ne okozzunk Neki fájdalmat, ha szeretjük Őt! Hálából szenteljük Neki életünket és éljünk ezután HITVALLÓ életet az Ő nagy neve dicsőségére!

Adjuk tovább hűségesen, hitelesen és bátran a ránk bízott életmentő örök evangéliumot, mert tudjuk, hogy Jézus Krisztusra van a legnagyobb szüksége ennek a hitetlenségbe dermedt világnak.

Minden embernek meg kell tudnia, hogy Jézus Krisztus az egyetlen Úr, a halálon is győztes Király, hogy Nélküle nincs igazság, igazi boldogság, se békesség, se üdvösség.

Csak az Ő mérhetetlen szeretete által kaphatjuk meg a mindennapi kegyelmet, a mindennapi lelki békességet és az üdvösséget.

Örök üzenetként hassa át szívünket-lelkünket az Úr Jézus Krisztus áldott bizonyságtétele: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (János evangéliuma 10,10)

 

"Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére." (Róma 1,16)

 

Nyírtura, 2006

Trencsényi László

református lelkipásztor

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 254, összesen: 662179

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.