Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A mennyei Világosság

A LEGNAGYOBB REMÉNYSÉG A VILÁG SZÁMÁRA!

Az Úr Jézus mondja: Amíg nálatok van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek." János 12,36

Az ember természeténél fogva vágyik a világosságra. Modern világunkban elkápráztató fényözönben élünk, de hiába vesznek körül bennünket a reklámok fényei, a tűzijátékok, a koncerttermek reflektor fényei, mert ezek mind csak hideg, számunkra idegen mű fények!
Jézus Krisztus kétezer éve elhozta ebbe a sötét világba az egyetlen, a valódi, az áldott világosságot, melynek fényében mindannyian emberként élhetnénk, mert Ő maga a Világosság!

Aki Jézushoz tartozik, különbözik minden más vallásos embertől, mert ő már nem akárkinek vagy akárminek hisz, ő nem megvilágosodást vár, mint a buddhisták, nem is felvilágosodást, mint az ateisták, hanem övé lett a Világ Világossága!

Micsoda különbség!

"Ti vagytok a világ világossága." Máté 5,14
"Ti mindnyájan a világosság fiai vagytok és a nappal fiai. Nem az éjszakáé sem a sötétségé!."  1.Tesszalonika 5,5
Különös, de a "nappal fiainak- olyan hasznosan kell viselkedniük, mint amilyen hasznos az élet szempontjából a napfény! Ezért nekünk is rendületlenül tovább kell ragyognunk Jézus Krisztus evangéliumát, mint a kelő nap, amikor minden élő örömére bearanyozza az eget!

• Mindenkor örülhetünk annak a ténynek, hogy Jézus által a világosság fiai lehetünk, amióta az igazi hajnal: a krisztusi fény a mi sötét bűnös szívünkben is felragyoghatott!

• Hirdethetjük mindenkinek, hogy van remény, mert az éjszaka elmúlt, és az Úr Jézus legyőzte a sötétség fejedelmét, és a halált!
A hívő élet szebb mindennél!
Boldog ember az, aki -e földön Jézus küldetésében járhat, és mint a világosság fia élhet ezután Isten dicsőségére!

Trencsényi László
református lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 125, összesen: 430072

 • 2020. március 28., szombat

  Keresztyén emberként a kialakult helyzet akarva akaratlanul eszembe juttat bibliai történeteket. A babiloni fogságot, a pusztai vándorlást, Nóé történ...
 • 2020. március 26., csütörtök

  Várakozásainkat sokszor ellentétpárokban éljük meg. Mindnek megvan a maga szerepe, ám ha megpróbáljuk őket közelíteni egymáshoz, gazdagabbnak élhetjük...
 • 2020. március 25., szerda

  Miben segíthet most a Református Tananyagfejlesztő Csoport az otthonról tanító pedagógusoknak? Pompor Zoltánnal beszélgettünk.
 • 2020. március 24., kedd

  Minden krízis magában rejti a növekedés lehetőségét. Milyen kapaszkodóink lehetnek a magány, a bezártságérzés vagy a távmunka nehézségeiben? Miként vi...
 • 2020. március 23., hétfő

  Pedagógiai reflexió
 • 2020. március 22., vasárnap

  Tanárok, diákok és szülők támogató együttműködése kell ahhoz, hogy a digitális távoktatás hosszú távon működőképes legyen. Körképünk az első hét után.
 • 2020. március 21., szombat

  Hatodikos gyerekek imádságai járvány idején.
 • 2020. március 19., csütörtök

  Van remény! – üzeni Nicky Cruz élete. Nyolc dolog, amit az egykori bandatag történetéből meríthetünk.
 • 2020. március 18., szerda

  Teljes munkaidős állásra keressük új kollégánkat.
 • 2020. március 17., kedd

  A protestáns spiritualitás a napi feltöltekezésre helyezi a hangsúlyt, mert az Istennel való kapcsolat életközösség. Németh Dáviddal beszélgettünk.