Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Akik hívő keresztyénnek vallják magukat

A hívő keresztyének, akik az Úr Jézus Krisztus választottainak vallják magukat, tapasztalják, hogy az Úr különös gonddal védi, figyelmezteti, és fölkészíti őket a próbatételekre, a feszültségek elhordozására, elszenvedésére és biblikus kezelésére.

Soha nem volt könnyű, hívő keresztyénnek lenni.

Korunkban tömegek lázadnak Isten ellen, a Szent Biblia ellen, a tiszta hit, a biblikus tanítás ellen, a Tízparancsolat, a teremtési rend, a Krisztus evangéliuma ellen.
Sokan akarják kiiktatni, törölni az Istenre való hivatkozást,- nemcsak az alkotmányból, történelmünkből, a kultúránkból, az oktatásból, a köztudatból, hanem az emberi szívekből.
Ezen sötét akcióknak a hátterében nyilván az áll, hogy így legyünk manipulálható, tudatlan, gyökértelen, felhomályosított, hitehagyott, HITVALLÁSTALAN, kiszolgáltatott emberek.
Sajnos mára már sok tekintetben, az egyházakat is elérte a világias, laza, felületes, komolytalan gondolkodás.

Isten a Szent Bibliában arról tájékoztat minket, hogy az igazán hívő embert mindig és minden körülmények között a biblikus hitkomolyság és a felelős magatartás jellemzi.
Ilyen például a VIGYÁZÁS, a MEGFONTOLTSÁG és a JÓZANSÁG. (1Timótheus 3,2)
„Utaimat megfontolom, lépteimet intelmeidhez igazítom.” (Zsoltár 119,59)
„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen.” (Efezus 5:15)

Többek között arról lehet felismerni a valódi, Krisztushoz tartozó hívő embereket, hogy számukra:
-a Szentírás, nem csupán Biblia,- hanem, a SZENT BIBLIA!
-a Megváltó, nem egyszerűen Jézus, - hanem ÚR JÉZUS KRISZTUS!
-az evangélium, nem csupán egy jó hír a sok közül, -hanem Krisztus élő, életmentő, éltető HATALMA!
-a vasárnap nem a tétlenség, vagy henyélés napja, -hanem az Isten tiszteletére kapott, áldott nyugalomnap!
-a Tízparancsolat, nem egy elhanyagolható, mellőzhető, ősi törvénygyűjtemény, -hanem az élő Isten örökké ÉRVÉNYES akarata!
-a hitvallás, nem csupán egy vallásos szöveg, -hanem ÉLET-HALÁL kérdés, amit minden körülmények között vállalniuk, élniük kell!


***
Tudjuk, hogy a Kísértő legjobban a hitvallásokat és a hitvallókat gyűlöli, különösen az újjászületett- megtért hívőket!
Ezért figyelmeztet minket folyamatosan Isten Igéje:
„Mindent megvizsgáljatok; ami jó, azt megtartsátok! Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!" (1Thesszalonika 5:21)


Isten választottjai a próbatételekben, a kísértésekben sem zúgolódnak, nem elégedetlenkednek, mert tudják, hogy Isten gondoskodó szeretettel vigyáz rájuk.
Ő jól ismeri a ránk váró nehézségeket, viharokat, melyeket ki kell állnunk, a harcokat, amelyeket meg kell harcolnunk.
Nem menekülhetünk ki a világból, hisz itt van dolgunk, mert az Ő küldetésében járunk, ami a lehető legnehezebb, de a legnemesebb feladat is egyben.
Megváltónk nélkül mi is kiszolgáltatottak lennénk, de Ő tökéletes védelmet biztosít számunkra! Boldog ember az, aki Megváltójára tekintve éli életét, mert a jutalom, amit az Úr ígér, mindennél nagyobb, állandó és örökké tart!


Budapest, 2023.
Trencsényi László
református lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 521, összesen: 662446

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.