Nyomtat Elküld Olvasási nézet

A Szent BIbliától IDEGEN a halottak napja

Akik az IGAZSÁGTÓL elfordulnak...

„Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a MESÉKHEZ odafordulnak." (2Timótheus 4,4)

„Ma a nagy szellemi keverések idejét éljük. Nagyon ébereknek kell lennünk, hogy el ne tévelyedjünk... Miközben minden embertársunkat egyaránt szeretjük, s mindenkinek a meggyőződését tiszteletben tartjuk, azzal, ami Isten kijelentett Igéjétől eltér, NEM VÁLLALUNK KÖZÖSSÉGET." (Cseri Kálmán)

***

A Szent Biblia nem ismeri a HALOTTAK NAPJÁT!

A Szent Biblia nem ismeri a MINDENSZENTEK ÜNNEPÉT!

A Szent Biblia nem ismeri a HALOTTÉRT VALÓ GYERTYAGYÚJTÁST!

A Szent Biblia nem ismeri a TISZTÍTÓTŰZRŐL (purgatórium) szóló tanítást!

A Szent Biblia nem ismeri a halottért tartandó HALOTTI MISÉT!

Isten Igéje SZIGORÚAN MEGTILTJA azt, hogy valaki a halotthoz beszéljen!

Isten Igéje SZIGORÚAN MEGTILTJA azt, hogy valaki halottat segítségül hívjon!

Isten Igéje SZIGORÚAN MEGTILTJA azt, hogy valaki halottért, vagy halotthoz imádkozzon!

Isten Igéje SZIGORÚAN MEGTILTJA azt, hogy valaki halotthoz könyörögjön közbenjárásért.

 

A halottakkal kapcsolatos babonás vallásos hiedelmek nem a semleges „jámbor népi kegyesség" kategóriájába tartoznak, hanem egyértelműen bibliaellenes, amit a Szent Biblia SZIGORÚAN MEGTILT.

Akik ilyeneket gyakorolnak, figyelmen kívül hagyják a Szent Biblia tanítását, megsértik Isten szentségét és törvényét és magukra vonják Isten haragját!

Isten gyermekeinek, akiknek a Biblia SZENT, a legtávolabb kell tartaniuk magukat az ilyenektől és nagyon vigyázniuk kell arra, nehogy emberi tanításokat, parancsolatokat, babonás hagyományokat gyakoroljanak!

Az Úr Jézus Krisztus mondja: „A BŰN AZ, hogy NEM HISZNEK énbennem!" (János 16,9)

 

***

A Szent Bibliától TELJESEN IDEGEN a halottak napja!


Az Úr Jézus Krisztus mondja: „Hadd temessék el a HALOTTAK a halottaikat!” (Lukács 9,60) Isten Igéje semmit nem tud a halottak napjáról, nem tud mindenszentek ünnepéről, de nem tud a halottak tiszteletére való emlékgyertyagyújtásról sem. A Szent Bibliától teljesen idegen a purgatóriumról szóló tanítás is. Isten Igéje semmilyen módon nem támogatja azt, hogy valaki az elhunytakhoz beszéljen, segítségül hívja őket, imádkozzon hozzájuk, vagy könyörögjön közbenjárásukért.
A halottakkal kapcsolatos babonás hiedelmek és az elhunytak vallásos tisztelete egyértelműen a BÁLVÁNYIMÁDÁS kategóriájába tartozik, amit a Szentírás SZIGORÚAN MEGTILT.
Ezért Isten gyermekeinek vigyázniuk kell, nehogy emberi parancsolatokat gyakoroljanak.
„HIÁBA tisztelnek engem, ha emberi tanításokat és parancsolatokat tanítanak. Az Isten parancsolatát elhagyva az emberek hagyományához ragaszkodnak.” (Márk 7,7-8)

***
Korunkban nagy szellemi zűrzavar uralkodik az élet és a halál kérdéseiről.
Nagyon vigyázzunk, nehogy áldozatul essünk annak a sok hazugságnak, féligazságnak, ami e kérdésben körülvesz bennünket. A halottak napja a Római Katolikus Egyház ünnepe, melyet az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a purgatóriumban lévő lelkekért ünnepel.
Amint közismert, a Katolikus Egyházban az a gyakorlat, hogy vallásos tisztelettel veszik körül az elhunytakat (szenteket).
A halottakkal szoros kapcsolatot tartanak.
Az elhunytakhoz beszélnek, imádkoznak hozzájuk, segítségül hívják őket
és könyörögnek a közbenjárásukért.
De nemcsak hozzájuk, hanem értük is imádkoznak és a halottakért gyászmiséket tartanak. Szerintük a búcsúk által a katolikus hívők önmaguknak és a tisztítótűzben lévő lelkeknek is elnyerhetik a bűnökért járó büntetések elengedését.
ISTEN IGÉJE EGYÁLTALÁN NEM BESZÉL ILYENEKRŐL, sem purgatóriumról, sem halottak napjáról.


Második Helvét Hitvallás XXVI. fejezet.
„…Elítéljük azokat, akik túlzóan és fonák módon kötelességtudók a halottak iránt; akik pogányok módjára siratják el halottaikat, továbbá áldozatot mutatnak be a holtakért, és persze pénzért, bizonyos imádságokat mormolnak, mert úgy tartják, hogy az efféle szolgálatokkal és halotti siratókkal megszabadítják övéiket azoktól a gyötrelmektől, amelyekbe a halál rántotta őket, mintha lehetséges volna ily módon kiszabadítani őket.
Hisszük ugyanis, hogy a hívők a testi halálból egyenesen Krisztushoz költöznek, ezért a halottak egyáltalán nem szorulnak rá az élők segítségére vagy könyörgéseire, egyszóval azok bármiféle szolgálatára. Hisszük továbbá azt is, hogy a HITETLENEK egyenesen a pokolra vettetnek, amelynek a kapuját NEM NYITJA MEG előttük az élők SEMMIFÉLE szolgálata…”


***
A Szent Biblia SZIGORÚAN MEGTILTJA, hogy valaki elhunyttal bármilyen kapcsolatot keressen, vagy beszélgessen! Igazán megtért, újjászületett hívő ember számára a halottak és az élők közt mindenféle érintkezés, kapcsolat SZIGORÚAN TILOS.
Isten a mi érdekünkben húzta meg ezt az éles határt a két világ közé.
Aki Isten kifejezett tilalma ellenére mégis megpróbálkozik ezt a határt átlépni,
elhunyttal való beszélgetéssel, vagy halottidézéssel,
az nem az elhunytak lelkével, hanem démoni szellemekkel kerül kapcsolatba,
és ennek mindig igen súlyos következménye szokott lenni.
A Szent Biblia SZIGORÚAN MEGTILTJA az okkultizmust és minden babonaságot:
A Szent Bibliától TELJESEN IDEGEN a halottak napja, mert Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké! Az Úr Jézus Krisztus mondja:
„Isten nem a holtak Istene, hanem az élőké.
Ti tehát nagyon tévelyegtek.” (Márk 12,27)


Mivel örök sorsunk Isten igazságos ítélete alapján a halálunk pillanatában véglegesen eldől, s utána már ezen nem lehet változtatni.
Halálakor minden ember Isten igazságos ítélete alapján azonnal arra a helyre kerül, ahol el kell töltenie az örökkévalóságot, utána már semmi módon nem lehet változtatni rajta.
Isten eleve gondoskodott arról, hogy a Szent Bibliából PONTOSAN MEGTUDJUK,
milyen helyzetben is vagyunk,
mi vár ránk, ha így maradunk,
milyen út vezet vissza hozzá,
és mit készített a benne hívőknek.
Az Úr Jézus Krisztus világosan azt tanítja, hogy csak egy életünk van, és ez megismételhetetlen.
Csak ebben az életben van lehetőségünk megtérésre. Erre hív bennünket nagy szeretettel.
De ennek a hívásnak csak itt, a földi életben lehet engedelmeskedni. Ne halogassuk!

Az Úr Jézus Krisztus mondja: „Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja, és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.” (János 5,24)

Szerkesztette:
Trencsényi László
református lelkipásztor
Budapest, 2021.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 117, összesen: 659998

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...