Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Közbenjáró imádság

KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG
„Áldott az Isten, aki nem vetette meg könyörgésemet és kegyelmét nem vonta meg tőlem." Zsoltár 66:20


Áldott Megváltónk, Úr Jézus Krisztus, hálatelt szívvel áldunk Téged, hogy meghallgattad könyörgésünket és testvérünk életét áthoztad a szenvedések tüzén. A halál mélységei mellett a Te szent kezed tartotta erősen és megmentetted őt.
Tudjuk Atyánk, hogy kedves Neked az emberi szó hálaadása, hisz ki tapasztalná meg jobban szabadító szent kezed erejét, bűneinknél erősebb irgalmasságodat, a halál sötétségén átragyogó kegyelmedet, mint mi, kegyelemre szoruló bűnös földi gyermekeid.

Atyánk, ahogyan a testét megszabadítottad a haláltól, belőle elvetted azt a pusztuló részt, mely az egészre halált hozott volna, kérünk úgy elevenítsd meg őt lelkileg is.

...
Áldunk Téged az orvosok bölcsességéért, amit Te adtál nekik, áldunk, hogy a Te szolgálatodra használ a tudásuk. A jótett és a szolgálat örömét küldd el hozzájuk, akik a Te gondolataid végrehajtói és eszközei voltak.

...
Áldunk téged Úr Jézus Krisztus, hogy Te vagy az áldott örök Orvos, akinek szánakozó szeretete meglát minden szenvedőt, akinek van hatalma nemcsak a testnek gyógyulást adni, hanem a lelket is csak Te tudod örökké ERŐSSÉ, BÉKESSÉGESSÉ és BOLDOGGÁ tenni.

Könyörülj, hogy soha ne feledje el a szenvedéseket, amelyeken átment.
Álljon előtte mindig a maga gyöngesége és a Te mindeneket elvégző HATALMAD.

Tudjuk, hogy azért könyörültél rajta, azért adtad vissza az ő életét, hogy Neked szolgáljon.
Azért gyógyítottad meg a testét, hogy lelkileg is a Te Szentlelkednek temploma lehessen.
Könyörülj, hogy legyen a hátralévő élete boldog hálaáldozat feléd.
Ámen.

Budapest, 2024. 02. 22.

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 507, összesen: 662432

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.