Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2018. november 11-én

 

Hirdetések 2018. november 11-én

 

Imádkozzunk azért, hogy a politika csak oly' mértékben legyen életünk része, amennyiben nem zavarja Istennel élő kapcsolatunkat!

 

**************************************

Istentiszteletünk után szeretetvendégségen hallhatunk/láthatunk előadást a zsidó ünnepekről, és a templomunk bejárata előtt elhelyezett reformációi emlékkő „hátteréről".

Összejövetelünk elején és végén lehetőség lesz arra, hogy termelői mézet vásároljunk!

Hétfőn délután fél 5-kor presbiteri gyűlést tartunk.

Ez alkalommal újra hirdetjük, hogy meghívást kaptunk a Magyar Református Presbiteri Szövetség Békés és Csongrád megyei szervezeteinek közös konferenciájára, 2018. november 17-re.

 

Az Újszegedi Református Egyházközség hétfőtől péntekig tartó programsorozatot rendez, melynek előadói aktuális társadalompolitikai kérdésekről (keresztyénség, iszlám, migráció, erkölcs, gazdaság, stb.) tájékoztatják az érdeklődőket.

A részletes programot kifüggesztettük az előtérben lévő hirdetőtáblára.

 

Kedden délelőtt 10 órakor Papp Éva tart előadást a gyülekezeti nagyteremben, melynek során betekintést kapunk Széchenyi István életének kevésbé ismert részleteibe.

 

Csütörtökön este 6 órakor a Konzervatórium gitártanszakos hallgatóival zenés áhítatot tartunk.

 

Pénteken este 6 órakor bűnbánati istentiszteleten készülünk a jövő vasárnapi úrvacsorára, ezért a (pénteki) kóruspróba fél 7 után kezdődik!

 

November 17-én szombaton 16:30-kor Hodossy Takács Előd, a DRHE vallástudományi és
biblica teológia tanszékének vezetője tart előadást a biblia állatvilágáról.

 

Gyülekezeti életünk következő területein kérünk/várunk/ segítséget:

- idős házaspárnál heti egyszeri takarítás;

- hetente egy-két alkalommal néhány órás, beteg melletti felügyelet;

- vakolási munkákhoz kőműves vállalkozó.

 

Továbbra is örömmel felajánlunk lelkészi látogatást, beszélgetést. Szeretettel várjuk azok megkeresését, akiknek olyan kérdései vannak a Bibliával, gyülekezetünkkel, egyházunkkal, vagy magánéletükkel kapcsolatban, melyekre Istennel együtt kereshetünk választ.

 

Kedden az újszegedi temetőben  dr. Vályi László József, 80. életévében elhunyt gyülekezeti tagunk ravatala mellett olvastuk fel az Igét Jób könyvéből, és hirdettük a feltámadás evangéliumát: Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött..."

Vályi László Budapesten született 1939. november 18-án, és 2018. október 18-án Szegedről indult vissza teremtő Urához.

**************************************

"... jót cselekedve némítsátok el az értelmetlen emberek tudatlanságát..."

1Pt 2,15

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 155, összesen: 2252424

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.