Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések - 2018.12.09.

 

Hirdetések 2018. december 9-én

Imádkozzunk egymás megértéséért!

 

**********************************************************

Kegyelmes Istenünk, szeretnénk hálásan megköszönni neked, hogy körülvettél minket oltalmaddal, és újra itt lehetünk a te gyülekezeted közösségében. Köszönjük, hogy gondoskodtál testünkről-lelkünkről. Bocsásd meg, ha nem törődtünk velük. Köszönjük, hogy még ezek után is, minden gondunkat tereád vethetjük.

Hálásak vagyunk, mert ünnepelhetünk, és készülhetünk az ünnepre.

Tudod, hogy vigasztalást és örömet várunk tőled, de te többet akarsz. Te mindig azt adod, amire a leginkább szükségünk van. Értelmünkkel, lelkünkkel kérjük, várjuk tőled. Ámen

 

*************

Egyedül Istennek adunk hálát, és megköszönjük a Szegedi Kis István Kórusunk 15 éves fennállására is emlékező istentiszteletünkre érkezett testvérek jelenlétét, szolgálatát.

Köszönjük a karvezetést Kádár Ágotának, Varjasi Gyulának és Klement Ágnesnek, aki az utóbbi másfél évben fáradhatatlan szeretettel és türelemmel erősítette, vezette kórusunkat.

Megköszönjük a Szegedi Baptista Kórus, a Szegedi Dóm Kórus, az Újszegedi Szent Erzsébet Kórus, a Budakesziről érkezett Zákányi Zsolt Református Vegyeskar tagjainak, hogy ismét velünk énekeltek, és osztoznak örömünkben.

 

Heti rendszerességű alkalmaink sorából kiemelem a péntek délutáni foglalkozást, melyen 16 órától iskolás fiataljaink készülnek a gyermekek karácsonyára. Kérjük, csatlakozzanak minél többen!

 

Karácsony ünnepére készülve december 15-én, a ránk következő szombaton tartjuk második adventi délutánunkat a nagy gyülekezeti teremben. 15.00-17.00 óra között, a karácsonyi történet feldolgozása mellett énektanulásra,  karácsonyi ajándékok készítésére, mézeskalács sütésre hívjuk a gyerekeket és kísérőiket.

 

Folytatjuk a cipősdoboznyi, Nyilas Misi csomagok gyűjtését. Kérjük azokat, akik össze tudnak állítani kész pakkokat

(megjelölve, hogy hány éves, és milyen nemű gyermeknek szánják),

valamint azokat, akik a legegyszerűbb ajándékkal is hozzá tudnak járulni újabb csomagok összeállításához, december 15-ig juttassák el adományaikat ide, a templomba.

 

Az adventi időszakban szárazélelmiszer gyűjtést is hirdetünk: liszt, cukor, száraztészta, stb. Adományainkat jövő vasárnapig, december 16-ig hozzuk el ide a templomba, az előtérben erre a célra kihelyezett kosárba! Az összegyűlt segítséget a Ferences rend Hajléktalan Étkeztetési Központjába, juttatjuk el, ahol gyülekezetünk tagjai - mint eddig is -, az étkeztetési időszak minden hónapjának 2. vasárnapján délután, így ma is főznek a rászorulóknak.

 

A hátsó fal mellett székekre helyezve találjuk a karácsonyi áldozatos borítékokat, melyekben megtaláljuk gyülekezeti újságunkat. A saját, és ismerőseink nevére címzett borítékok elvitelével jelentősen csökkentjük postaköltségeinket. A borítékba helyezett adományokat január 31-ig várjuk vissza a templomba és a lelkészi hivatalba.

 

Az előtérben kis karácsonyi könyvvásárt tartunk. Válogassunk közöttük gyermekeink, felnőtt ismerőseink, családtagjaink számára!

 

Isten akaratát elfogadva, a feltámadás reménységével és hitével hirdetjük, hogy pénteken a Református Temetőben Lukács evangéliumából hirdettük Jézus életre hívó szavait Lengyel Istvánné Kristó Julianna, 78. életévében elhunyt testvérünk ravatala mellett, aki Makón született 1941. március 12-én. Isten hívása Budapesten szólt hozzá 2018. november 21-én.

„... aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt..." (Lk 9,24)

 

Záróénekünk után, a templomból kilépve álljunk meg néhány percre a lépcső előtt elhelyezett reformációi emlékkő körül, és Luther Márton énekének - „Erős vár a mi Istenünk" - hangjaival „avassuk fel" a reménység szerint hosszú időre lefektetett követ, és azon, a sokak számára olvasható Apáczai Csere Jánostól, és John Knox skót reformátortól származó két bizonyságtételt.

**************************************************************

„Áldjad, lelkem, az Urat, ... ne feledd el, mennyi jót tett veled!" (Zsolt 103,1-2)
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1Kor 16,14)

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 211, összesen: 2365049

  • 2024. szeptember 18., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Kaczor Dorottya csengő hangú népzenész. Élete alapja viszo...
  • 2024. szeptember 17., kedd

    Közel negyven éves vezetése alatt a kecskeméti Ráday Múzeum több lábon álló professzionális intézménnyé vált, szervezői munkáját idén Móra Ferenc-díjj...
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Hálaadó istentiszteleten ünnepelték a szolnoki reformátusok templomuk és a parókia felújítását szeptember 14-én, szombaton.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Elődje futását szeretné folytatni a Pozsonyi úton, ebben támogatja a gyülekezet is. Beiktatták új szolgálati helyére Kovách Tamás lelkipásztort.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Önkéntesek jelentkezését várja az árvízi védekezéshez a fővárosban a Magyar Református Szeretetszolgálat. A munkálatokat adományainkkal is támogathatj...
  • 2024. szeptember 12., csütörtök

    A lelkiéletünk minősége az életminőségünket is meghatározza. A jelen terápiás kultúrájában a keresztény ember választhat az Isten-kapcsolattal számoló...
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A kulcs-rácalmási gyülekezeteben egy repülő korong a misszió eszköze.
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A Dunamelléki Református Egyházkerület Üzemeltetési Főigazgatósága pályázatot hirdet ingatlankezelő munkakör betöltésére.
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A Dunamelléki Református Egyházkerület Üzemeltetési Főigazgatósága pályázatot hirdet műszaki vezető munkakörre.
  • 2024. szeptember 10., kedd

    Az Alsónémedi Református Egyházközség idén 10. alkalommal szervezte meg a Délpesti Református Egyházmegye gyülekezeti napját.