Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2018. június 10-én

 

Hirdetések 2018. június 10-én

 

Imádkozzunk segédlelkészünk, Dajka Zsanett holnapi záróvizsgáinak áldott eredményéért

és hittanoktatónk, Damacsekné Somogyi Katalin sikeres vizsgáiért!

*********************************************

Istentiszteletünk után, az alagsori gyülekezeti termünkben vetített előadáson ismerkedhetünk meg a mai svájci református egyház életével.

 

Ma délután 4 órára kaptunk meghívást az újszegedi református testvérektől, akik egyházközségük 90 éves évfordulójának ünneplésére hívnak minket.

Este 6 órakor istentiszteletet tartunk a lenti, nagy gyülekezeti teremben.

Kedden délelőtt 9 órakor tartunk bibliaórát.

Csütörtökön kora este fél 6-kor bibliaórán folytatjuk Mózes első könyvének „beszélgetős" magyarázatát.

 

Pénteken este 6 órakor bűnbánati istentiszteletre várjuk azokat, akik így (is) szeretnének készülni a jövő vasárnapi úrvacsorás istentiszteletekre (10 és 18 órakor).

 

Szombaton este 6 óra körül érkeznek meg kárpátaljai vendégeink. A programjaik lebonyolítására és a gyülekezeti munkájukra fordítandó, eddig beérkezett adományokat megköszönjük, és kérjük, hogy akit arra indít a Lélek, most, az előtérben, vagy a héten a lelkészi hivatalban járuljon hozzá magyar testvéreink vendéglátásához, megajándékozásához.

A házigazdákkal istentisztelet után itt, a templomban tartjuk meg az elektronikus levelezésben előre jelzett rövid megbeszélést.

 

Jövő vasárnap, kerül sor a hittan évzáró családi napra.

 

A délelőtti, úrvacsorás istentisztelet után ebéd és játék a gyálaréti Meskete kalandparban! A gyermekfoglalkozások alatt a szülők beszélgethetnek  Falucskai Henriett klinikai szakpszichológussal. Az ebéd ára 1.000Ft, melyet a gyülekezeti ebédeken megszokott módon, majd a helyszínen fizethetünk. Jelentkezés jún. 13-ig Kereskényiné Líviánál a szórólapon megadott elérhetőségeken.

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentisztelet után rövid megbeszélést tartunk a gyülekezeti kirándulásunkról!

Kérjük a napközis táborba (június 18-22.); a gyülekezeti kirándulásra (június 25-29.); és a hittantáborba (július 30-augusztus 3.) jelentkezőket a részvételi díjak befizetésére.

 

Megrendelhető Bereczky Albert püspök Csend című könyve, amely az 1939-1944 közötti időszakban kiadott válogatott írásait tartalmazza. A kötet ára: 1.500.- Ft.

 

Isten akaratában megnyugodva, a feltámadás evangéliumával hirdetjük, hogy kedden, a Református Temetőben búcsúztunk el Bíró Lászlóné, László Mária Irén 79 éves korában elhunyt testvérünktől. Temesváron született 1939. szeptember 28-án, és Budapestről hívta magához Isten, 2018. május 13-án.

Ravatalánál A filippiekhez írt levélből hangzott a vigasztaló üzenet: egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." (3,14)

*************************************************

Jó az Úr!"

Náhum 1,7

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 306, összesen: 1326358

 • 2018. október 18., csütörtök

  Hit és értelem – Iskola- és egyházközeli írások címmel jelent meg ifjabb Bibó István könyve. A kötetet Velkey György mutatta be a budapesti Bibliamúze...
 • 2018. október 17., szerda

  Miért engedi Isten a szenvedést? A kérdésről, amely próbára teszi hitünket, Philip Yancey keresztyén író, újságíró, a Hol van Isten, amikor fáj? című,...
 • 2018. október 16., kedd

  „Istennek az az egyik ajándéka, hogy nem vagyunk egyformák" – Orosz Gábor Viktor előadásából megtudhattuk, hogy nem csak a szépségipar formálhatja át ...
 • 2018. október 15., hétfő

  Vallja, hogy a lelkészek vannak a gyülekezetekért, de ezzel senki sem élhet vissza. Hálás tud lenni a bejáratott dolgokért is, nem akar mindig forrada...
 • 2018. október 14., vasárnap

  Mitől érezzük jól magunkat a munkahelyünkön? Hogyan válhatunk jobb vezetővé? Erről gondolkodtak az idei GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia résztvevői.
 • 2018. október 12., péntek

  A háborúknál és a népirtásnál kevés szörnyűbb dolog van a világon. A szenvedés univerzális tapasztalat, ahogy az is, hogy minden tragédiára reagálni k...
 • 2018. október 11., csütörtök

  „Nem az számít, hogy hány évvel élek tovább, hanem az, hogy hogyan.” Szubjektív iraki úti beszámolónk második része.
 • 2018. október 10., szerda

  Most értettem meg igazán, mit jelent az a szó nekünk, reformátusoknak, hogy „LÓNYAY".
 • 2018. október 10., szerda

  „Van küldetésünk, missziónk, és nem félünk a világtól" – Földváryné Kiss Réka történész, professzor előadása a Lónyay történetéről.
 • 2018. október 10., szerda

  A Missziói Iroda a Missziói Bizottság támogatásával lelkigyakorlatra hívja a református lelkészeket.