Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. december 8-án

 

Hirdetések 2019. december 8-án

 

Imádkozzunk azokért a betegeinkért, akik

- elvesztették reménységüket;

- akik a mi imáinkat kérik,

akik újra, hittel imádkoznak!

********************************

Istentiszteletünk után vetített előadást láthatunk, hallgathatunk meg a karácsony ünneplésének történetéről, régi hagyományairól és mai szokásairól.

 

Hétfőn fél 5-kor presbiteri gyűlést tartunk a kisebbik gyülekezeti teremben.

 

Szerdán este fél 6-kor a magukat felnőtt fiataloknak tartókat várjuk a templomban tartandó bibliaóránkra.

 

Csütörtökön délelőtt 10 órakor kismamakörön találkoznak az édesanyák és leendő édesanyák. A beszélgetésük ideje alatt gyermekmegőrzésről gondoskodunk.

 

Csütörtökön este 6 órakor a SZTE Konzervatóriumának növendékei zenés áhítatra várnak minket a templom gyülekezeti nagytermébe, ahol muzsikájukkal adventi hangulatunkat szeretnék tovább díszíteni.

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentiszteletet követően Szabó András festőművész-művészettörténész beszél, vetít nekünk „Advent a festészetben” címmel.

 

Most nem hirdetett, de rendszeres alkalmainkat ezen a héten is megtartjuk.

 

A templom előterében ma is vásárolhatunk hitépítő könyveket.

 

Még mindig van lehetőség arra, hogy karácsonyra meghívjunk 2-2 olyan keresztyén fiatalt, aki olyan országból érkezett, és most tanul hazánkban, aki otthonában, hite miatt üldöztetést szenvedett. A vendégfogadók a lelkészi hivatalban jelentkezzenek! Angol tudás előnyben, de nem feltétel.

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat a „Szeretetdoboz” nevű program keretében arra kéri a gyülekezeteket, hogy karácsony előtt tartós élelmiszerrel támogassák a rászorulókat. A jelzett felajánlások szerinti mértékben egységes nagyságú dobozokat küldenek, melyeket a meghatározott, kb. 6-7 ezer forint értékű tartós élelmiszerrel tölthetünk fel. Szívesen fogadunk a dobozok összeállításához szükséges tartós élelmiszert (liszt, cukor, olaj, száraztészta, rizs, bab, stb.)

 

A Szeretetszolgálat másik felhívása a „Több, mint ötszáz...” címet viseli. Ennek célja, hogy négy hazai, valamint egy kárpátaljai gyülekezetet fél-félmillió forinttal támogassunk a beérkezett adományokból. Az 1358-as adományvonal hívásával 500 forinttal segítjük ezt a kezdeményezést. Átutalással is van lehetőség az adományozásra, a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra. Ez esetben, a „közlemény” rovatban kérik feltüntetni: „ötszáz”.

Nyilas Misi-csomagokat is várunk. Összeállításukkor kérjük, tüntessék fel a dobozon, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek „küldenek” játékot, ruhát!

Hirdetjük, hogy januártól változik a lelkészi hivatal nyitvatartása.

Hétfőn, csütörtökön és pénteken 10-13 óra között,

kedden és szerdán 15-18 óra között fogadjuk az ügyintézést végző,

vagy csak egy teára, beszélgetésre betérő testvéreket.

*****************************************************************

Boldog, aki elhitte,

hogy beteljesedik mindaz,

amit az Úr mondott neki.

Lk 1,45

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 75, összesen: 1503676

 • 2020. január 19., vasárnap

  A feltétel nélkül szerető Istenről beszélnek. Látják a szülők, tanárok, gyerekek mindennapos harcait. Lelkészként szeretnének segíteni nekik.
 • 2020. január 18., szombat

  Emlékezetes imádságokat felelevenítő sorozatunkban a fasori református gyülekezet tagja meséli el, hogyan ért jó véget egy rettegett vizsga, hogyan ép...
 • 2020. január 16., csütörtök

  Richard B. Hays könyve arra érzékenyít minket, hogy felfedezzük az Újszövetségben is az Ószövetséget, Jézus Krisztusban pedig az Ószövetség Istenét.
 • 2020. január 15., szerda

  Sinka István életműjében saját sorskérdéseink is visszaköszönnek. Önarcképet tart elénk, mert benne vagyunk minden versében. Szabó Szabolcs előadása a...
 • 2020. január 14., kedd

  Ezzel a felirattal, hatalmas táblán hirdette a hétéves kisfiú, mit gondol a vasárnapi istentiszteletről – csak így volt hajlandó elindulni ottho...
 • 2020. január 13., hétfő

  Utoljára találkozott ebben a formában a dunamelléki református egyházkerület vezetősége és lelkipásztori közössége.
 • 2020. január 12., vasárnap

  Tizenhárom lelkészhallgató kezdi meg gyakornoki évét februártól azokban a dunamelléki református gyülekezetekben, amelyek lelkészei segítenek felkészí...
 • 2020. január 09., csütörtök

  Dél-koreai küldöttséget fogadott a dunamelléki püspöki székházban Bogárdi Szabó István református püspök.
 • 2020. január 09., csütörtök

  Tomcsányi Domonkos előadása az online tér biztonsági kihívásairól, az adatainkért folytatott versenyről és az információs buborék csapdájáról a XV. Ha...
 • 2020. január 08., szerda

  Nem azonnali eredményekért dolgozik, komolyan hisz a szolgálatában. Csak hiteles keresztyének által válhat egy iskola nemcsak egyházivá, hanem kereszt...