Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. október 6-án

 

Hirdetések 2019. október 6-án

 

Imádkozzunk azért, hogy a mai nemzeti megemlékezéseknek azon részét tartsa meg bennünk Isten, melyek a tiszteletről és hálaadásról szólnak!

********************************

Istentiszteletünk után az 1849-es évet magunk elé idézve tisztelgünk az aradi vértanúk emléke előtt, meghallgatva Nagy Zoltán tanár úr előadását az alagsorban lévő gyülekezeti teremben.

 

Holnap délután fél 5-kor presbiteri gyűlést tartunk a kisebbik gyülekezeti teremben.

 

Heti állandó alkalmainkon kívül, a ránk következő csütörtökön este fél 6-kor kezdődő bibliaórán Mózes első könyvéből elevenítjük fel Izsák házasságának előzményeit.

 

Szombaton 10 és 15 óra között rendezzük meg a Teremtés hete családi napot a kübekházai Mézeskalács Házban.

A nap elsődleges célja közös hálaadás a teremtett világban kapott ajándékainkért.

A délelőtti, több generációs vetélkedők és játékok közben két izgalmas, beszélgetésekkel egybekötött előadást is meghallgathatunk Milyen egy ökogyülekezet? (Hegedűs Márk) és Környezettudatosság egy családban (Kertész Maja) címmel.

Ebédet 1000 forint hozzájárulásért kapunk. A sütemény-felajánlásokat örömmel fogadjuk!

Délután teli hassal folytatjuk tovább a beszélgetéseket, és részt vehetünk kézműves-foglalkozáson vagy számháborús játékban is.

 

A teremtett világért érzett felelősségünk további megerősítésére, jövő vasárnap, az istentisztelet után dr. Rácz Lajos vár bennünket A globális felmelegedés perspektívája, avagy mikorra várható a világvége? c. előadására a gyülekezeti terembe.

 

Mielőtt elénekelnénk a Szózatot, emlékezzünk azokra a honvédtábornokokra, akik sok ezer szabadságharcossal együtt adtak nekünk példát a hazaszeretetre: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezich Károly, Lahner György, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly, Lázár Vilmos, Batthyány Lajos.

*******************************************************

„... az ember nem képes kiismerni

Isten sokféle tettét...

Még ha azt mondja is a bölcs,

hogy már tudja, akkor sem képes..."

Prédikátor 8,17

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 3, összesen: 1503983

 • 2020. január 20., hétfő

  Új útvonalakkal gazdagodik a Vándortábor Program kínálata, idén először zarándoklatra is jelentkezhetnek az iskoláscsoportok.
 • 2020. január 20., hétfő

  Van, aki csodás véletlennek, van, aki óriási mázlinak hívja az események mozgatóerejét. Én így nevezem: gondviselés.
 • 2020. január 19., vasárnap

  A feltétel nélkül szerető Istenről beszélnek. Látják a szülők, tanárok, gyerekek mindennapos harcait. Lelkészként szeretnének segíteni nekik.
 • 2020. január 18., szombat

  Emlékezetes imádságokat felelevenítő sorozatunkban a fasori református gyülekezet tagja meséli el, hogyan ért jó véget egy rettegett vizsga, hogyan ép...
 • 2020. január 16., csütörtök

  Richard B. Hays könyve arra érzékenyít minket, hogy felfedezzük az Újszövetségben is az Ószövetséget, Jézus Krisztusban pedig az Ószövetség Istenét.
 • 2020. január 15., szerda

  Sinka István életműjében saját sorskérdéseink is visszaköszönnek. Önarcképet tart elénk, mert benne vagyunk minden versében. Szabó Szabolcs előadása a...
 • 2020. január 14., kedd

  Ezzel a felirattal, hatalmas táblán hirdette a hétéves kisfiú, mit gondol a vasárnapi istentiszteletről – csak így volt hajlandó elindulni ottho...
 • 2020. január 13., hétfő

  Utoljára találkozott ebben a formában a dunamelléki református egyházkerület vezetősége és lelkipásztori közössége.
 • 2020. január 12., vasárnap

  Tizenhárom lelkészhallgató kezdi meg gyakornoki évét februártól azokban a dunamelléki református gyülekezetekben, amelyek lelkészei segítenek felkészí...
 • 2020. január 09., csütörtök

  Dél-koreai küldöttséget fogadott a dunamelléki püspöki székházban Bogárdi Szabó István református püspök.