Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2020. február 16-án

 

Hirdetések 2020. február 16-án

 

Imádkozzunk azért a férfi és nő közötti kapcsolatért, melyre Isten vigyáz,

és jóvá, még jobbá, teljessé akarja formálni!

 

********************************

 

Szeretettel köszöntöm a Házasság Hete vasárnap délelőtti istentiszteletére érkezett vendégeinket. Megköszönöm nekik a szervezési, vendéglátási feladatok vállalását és lebonyolítását.

Az istentisztelet után a Folkoláre-közösség közreműködésével szeretetvendégségen folytathatjuk együttlétünket, beszélgethetünk a hét eseményeiről, Isten, házasságot védő szeretetéről.

 

Ma délután a konfirmációs felkészítés, és az ifjúsági bibliaóra után, a 6 órakor kezdődő istentiszteleten újra úrvacsorai közösségbe hívjuk a testvéreket.

 

Holnap délután fél 5-kor kezdődik a presbiteri bibliaóra.

 

Kedd délelőtti bibliaóránk fél 10-kor kezdődik.

Utána az asszonykör várja régi és új tagjait.

 

Csütörtökön este 6 órakor zenés áhítaton játszanak nekünk a SZTE Konzervatóriumának és művészeti szakiskolájának tanulói.

 

Pénteken délután 4 órakor általános iskolásainknak tartunk gyülekezeti hittanórát.

6 órakor kóruspróbán találkozunk régi és új „énekeseinkkel".

 

Isten akaratát elfogadva, a feltámadás örömhírének hallgatásával, pénteken délután a Belvárosi Temetőben búcsúztunk el Simon Árpádné, született: Török Terézia, 84. életévében elhunyt testvérünktől. 1936. február 20-án született Hódmezővásárhelyen, és 2020. január 19-én tért vissza az övéinek örök életet ígérő Jézushoz.

Ravatalánál a Prédikátor könyvéből, és Pál apostol I. Korinthusi leveléből kértük el az Úr vigasztalását: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt." (Préd 3,1) „A szeretet soha el nem múlik." (1Kor 13,8)

 

*******************************************

 

Te vagy-e az Eljövendő,

vagy mást várjunk?"

Lk 7,19

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 560, összesen: 2252829

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.